تا به امروز بازی‌های زیادی در سبک بازی‌های کلماتی و معمایی معرفی کرده‌ایم. از بازی‌های بزرگی مثل آمیرزا گرفته تا نسخه‌های متفاوت تری مثل کلماتور و انواع و اقسام بازی‌های دیگر که هرکدام ویژگی خاص خود را دارند.

اما مدتی است که جای یک ایده مناسب و خلاقانه در بازار بازی‌های کلماتی خالی است. می‌توان گفت بازار بازی‌های کلماتی با هجوم سازنده‌های بازی‌های ویدیویی اشباع شده است.

امروز در بازیاتو قصد معرفی بازی‌ای را داریم که توانسته با استفاده از ایده‌ای نو عنوانی متفاوت را روانه بازار کند. بازی‌ای که این بار به جای کلمات و حروف به سراغ ضرب المثل‌ها رفته است. در ادامه با معرفی بازی مثل آباد با ما همراه باشید.

معرفی بازی مثل آباد

خودت رو محک بزن

برعکس دیگر بازی‌های کلماتی که چندان بر دانسته‌های کاربر متکی نیستند مثل آباد کاملا با اطلاعات عمومی و دانسته‌های کاربر درگیر است. برای اینکه در مثل آباد موفق باشید باید دایره واژگان مناسب و دانسته‌های خوبی در مورد ضرب المثل‌ها داشته باشید.

گیم پلی بازی به این صورت است که تعدادی کلمه را به شما نشان می‌دهد و شما باید از دل آن‌ها ضرب المثلی را بسازید و به مرحله بعد بروید. در بعضی مراحل بعضی کلمات اضافی و در برخی دیگر باید از همه کلمات استفاده کنید.

مثل آباد شبیه تمام بازی‌های هم سبک خود راهنمایی‌های را هم در اختیار شما قرار می‌دهد. شما می‌توانید با استفاده از سکه‌ها از این راهنمایی‌ها استفاده کنید.

جواب مراحل بازی مثل آباد

یکی از این راهنمایی‌های جالب و کاربردی مثل نامه نام دارد که با استفاده از آن می‌توانید توضیحاتی در مورد ضرب المثل مد نظر دریافت کنید. اما بهتر بود در پایان هر مرحله معنی و توضیحی مختصر در مورد ضرب المثل داده شود. اینکه کاربر صرفا کلمات را بچیند چندان در یادگیری و در ذهن ماندن ضرب المثل‌ها موثر نیست.

ضمن اینکه مسلما هیچ کاربری برای هر ضرب المثل هزینه دیدن توضیحات را نمی‌دهد و حتی اگر بخواهد هم به خاطر هزینه بالا و درآمد پایین نمی‌تواند چنین کاری کند و عملا شما نمی‌توانید معنی و مفهوم ضرب المثل‌ها را پیدا کنید و ممکن است مرحله‌ای را رد کنید بدون اینکه معنی ضرب المثل را بفهمید.

بخش راهنمایی بازی مشکلات زیادی دارد و چندان خوب طراحی نشده است. اولین ایراد راهنمایی‌ها هزینه بالا به نسبت مقدار سکه‌ای است که به کاربر داده می‌شود. شما برای هر یک کلمه باید 45 سکه بپرازید که هزینه به صرفه‌ای نیست.

مشکل بعدی این بخش ایرادی است که در راهنما وجود دارد. وقتی شما از راهنما استفاده می‌کنید بازی به صورت خودکار کلمات را جای گذاری می‌کند. در صورتی که شاید کاربر به طور مثال فقط برای کلمه وسط به راهنمایی نیاز داشته باشد. توسعه دهنده می‌توانست با دادن حق انتخاب راهنما را کاربردی تر کند.

بازی با ضرب المثل ها

بازی کاملا بومی طراحی شده و برای کاربران ایرانی گزینه بسیار مناسبی است. صدا گذاری از طریق سازها و صداهای سنتی ایرانی است و فضای جالبی را بر بازی حاکم کرده است.

در کنار موسیقی طراحی گرافیکی و بصری بازی و همچنین کاراکترهای موجود در بازی هم کاملا ایرانیزه هستند. بازی از این نظر به خوبی می‌تواند با کاربر داخلی ارتباط بگیرد و کاملا مناسب بازار داخلی طراحی شده است.

البته این کاراکترها هیچ تاثیری در بازی ندارند و عملا بی استفاده هستند. نقش این کاراکترها به اندازه یک عکس در منوی بازی است. بهتر بود سازنده از این کاراکترها استفاده بهینه‌تری کند و در حال حاضر این سوال در ذهن ایجاد می‌شود که فلسفه وجودی این کاراکترها در بازی چیست.

همچنین رابط کاربری بازی چندان خوب طراحی نشده و کیفیت پایین بعضی از نوشته‌ها کاملا به چشم می‌آید و آزار دهنده است.

مثل آباد از آن دسته بازی‌هایی است که علاوه بر سرگرمی چیزی هم به شما اضافه خواهد کرد و بیشتر از یک سرگرمی ساده عمل می‌کند. شما با بازی می‌توانید به خوبی با ضرب المثل‌های ایرانی آشنا شده و بر اطلاعات عمومی خود در این حوزه بیفزایید.

دانلود بازی مثل آباد

در مجموع می‌توان بازی مثل آباد را عنوانی موفق و متفاوت دانست. بازی ایده مناسب و خلاقانه‌ای دارد و توسعه دهندگان در طراحی بازی به خوبی عمل کرده‌اند. چنین بازی‌هایی در بازار بازی‌های موبایلی که پر از بازی‌های کلیشه‌ای هستند می‌توانند موثر و موفق باشند.

گرچه بازی ایده مناسبی دارد ولی گیم پلی تکراری و عدم وجود هرگونه بخش متفاوت و جدید و یا حتی جدول رتبه بندی بازی را کسالت بار می‌کند. بازی جز ایده خوب هیچ برگ برنده‌ای نسبت به بازی‌های مشابه ندارد و در نهایت چیزی شبیه به ده‌ها عنوان کلماتی دیگر است.

حتی ایده بازی که خلاقانه و نو هم هست، خود می‌تواند باعث زده شدن کاربر از بازی شود. شما در بازی تنها باید ضرب المثل بدانید و بازی هیچ ارتباطی به هوش یا خلاقیت کاربر ندارد. اگر ضرب المثل را بدانید و شنیده باشید به احتمال زیاد پاسخ درست می‌دهید و اگر تا به حال به گوشتان نخورده باشد احتمالا توانایی پاسخ نخواهید داشت.

بازی کلماتی ضرب المثل

این نکته که بازی نزدیک به 1000 مرحله دارد گرچه می‌تواند ویژگی مثبتی تلقی شود ولی باید این نکته را هم در نظر گرفت که آیا کاربران این تعداد ضرب المثل می‌دانند. و همین مورد می‌تواند به سرعت کاربران را از بازی خسته کند.

بهتر بود توسعه دهندگان گیم پلی متفاوت یا نویی برای این بازی در نظر بگیرند. این گیم پلی بیشتر مورد استفاده بازی‌های کلماتی‌ای است کاربر می‌تواند با نگاه کردن به حروف و فکر کردن و استفاده از هوش خود کلمه را پیدا کند. اما چه کسی می‌تواند با نگاه کردن به کلمات شعری از حافظ که تا به حال نشنیده باشد را حدس بزند.

گرچه تیم سازنده یعنی گیم سازان جوان (استودیو چالیک) بازی نسبتا مناسبی را روانه بازار کرده اما بهتر بود وارد دنیای کلیشه‌ای و کسالت بار بازی‌های کلماتی نشوند. ضمن اینکه حتی عناوین مشابهی با چنین ایده‌ای هم موجود هستند.

بازی از نظر طراحی مرحله و سطح مراحل هم راضی کننده است. تعداد مرحله‌ها هم آنقدری هست که بتواند تا مدت‌ها شما را سرگرم کند.

اگر فکر می‌کنید آشنایی قابل قبولی با ضرب المثل‌ها دارید و علاقه مند به بازی‌های کلماتی هستید این عنوان می‌تواند جزو برترین انتخاب‌های شما باشد.


بازار بزرگ تهران
یکی از مهم ترین بخش های اقتصادی ایران، بدون هیچ شک و تردیدی بازار بزرگ تهران است که از آن با نام بازار ۱۵ خرداد نیز یاد می شود. از این بازار می توان به عنوان قلب تپنده اقتصادی در شهر تهران نام برد.
بازار بزرگ تهران علاوه بر آن که از نظر اقتصادی اهمیت بسیار زیادی دارد، از نظر تاریخی و معماری نیز جز مهم ترین بناهای تاریخی ایران به حساب می آید. امروز در این مطلب قصد داریم تا سری به بازار بزرگ تهران زده و شما را با این بازار مهم آشنا کنیم، پس با رنتی جا همراه باشید تا نگاهی به این بازار انداخته و از آن بازدید کنیم.