بازاریابی برای موفقیت بازی‌هایتان به اندازه خود بازی ضروری است. برنامه ریزی ضعیف یا نداشتن برنامه برای بازاریابی می‌تواند رویا‌های یک تیم مستقل بازی سازی را از بین ببرد. بعضی از بازیسازان، بازاریابی را مانند یک تسک نگاه می‎کنند که باید در زمان مناسب انجام شود. این دسته از بازیسازان همیشه از بیرون به بازاریابی نگاه می‌کنند و هیچ گاه درون آن شیرجه نمی زنند. آن‌ها معمولا خیلی دیر به سراغ مبحث بازاریابی بازی که در دست ساخت دارند حرکت می‌کنند از این رو نمی‌توانند شاخص‌های کلیدی بازاریابی را در محصول خود پیاده کنند.

برخی دیگر از بازیسازان معتقد هستند که به بازاریابی نیاز ندارند یا بودجه کافی برای پشتیبانی طرح‌های بازاریابی خود ندارند. برخی معتقد هستند بازی به خودی خود فروش خواهد داشت.

توسعه دهندگان و استدیو‌هایی که برای زنده ماندن و ادامه این مسیر بازی می‌سازند باید هر کاری که لازم است انجام دهند تا به هدفشان دست پیدا کنند هر کار شامل بازاریابی بازی هم می‌شود!

یک برنامه بازاریابی موفق می‌تواند پایه‌های محکمی برای استدیو و تیم شما فراهم کند تا به روند رشد خود و نشان دادن محصولاتتان به مردم سرعت بخشد.

بازاریابی بودجه هنگفتی نیاز ندارد. برنامه‌های بازاریابی قوی مانند یک جعبه یا چک لیست نیستند که برای همه بازی‌ها از یک روش استفاده کنید. اجرای برنامه‌های بازاریابی به شدت از بازی به بازی دیگر براساس گیم پلی، استایل، نوع مخاطب، پلتفرم بازی، زمان بندی انتشار و اهداف شما متفاوت هستند. از این رو هر بازی اهداف و ویژگی‌های منحصر به فرد خود را دارد که براساس آن طرح بازاریابی پیاده می‌شود.

تثبیت موقعیت: تشخیص مکان مناسب بازی شما

ابتدا به تعریف تثبیت موقعیت نگاهی میندازیم: “یک سیستم سازماندهی شده برای پیدا کردن یک پنجره به داخل ذهن”

تعریف بالا به موقعیت شما دربرابر سایرین در بازار هدف اشاره دارد، این که بازی شما چگونه با سایر بازی‌ها مقایسه یا متمایز می شود نقطه قوت محصول شماست.

تثبیت موقعیت در قالب یک جمله( یا نهایتا دو جمله) موقعیت تقریبی اولیه بازی شما را در بازار مشخص می‌کند. مبحث تثبیت موقعیت با شخصیت اصلی در درون بازیتان که باعث می‌شود بازی شما خاص و برای مشتری‌های بالقوه جالب باشد صحبت می‌کند.

به چشم انداز بازار نگاه کنید بازی‌های با ژانر یکسان که در گذشته منتشر شده‌اند امکان پیش بینی زمان انتشار را برای تجزیه و تحلیل فضایی که بازی شما قرار است در اختیار بگیرد را به شما می‌دهند.

برای تمرین می‌توانید از خودتان بپرسید اگر تثبیت موقعیت بازی شما می‌توانست برای سایر بازی‌های در گذشته، حال و آینده به کار گرفته شود چه روش‌هایی برای بهبود مکان بازی در بازار در دسترس بودند؟

نسخه بازاریابی بازی super meat boy شامل یک خط توضیح شفاف از استایل و موقعیت خاص این بازی است:

بازی super meat boy یک بازی پلتفرمر به سختی میخ است که شما در نقش یک مکعب گوشتی متحرک سعی در نجات دوست دختر(ساخته شده از جنس نوار بانداژ) خود از دست شیاطین کوچک داخل شیشه می‌کنید.

پیشنهاد فروش ویژه(USP): چه چیزی باعث خاص بودن این بازی می‌شود؟

بعضی از بازاریابان Unique Selling Proposition را در مراحل اولیه برنامه بازاریابی مشخص می‌‌کنند. USP، پاسخ سوال “چه چیزی باعث خاص بودن این بازی می‌شود؟” را دارد.

تعاریف USP در بازی:

  • بازی یک پیشنهاد ویژه به بازیکنان بالقوه (پیشنهاد بدون صرفا حرف اضافه یا خالی از هدف) می‌دهد. بازاریابی بازی می‌گوید”این بازی را بگیرید به خاطر این دلیل خاص”.
  • دیگران نمی‌توانند چنین پیشنهادی را به صورت یکسان مانند شما ارائه دهند. پیشنهاد شما کاملا ویژه و خاص است.
  • پیشنهاد باید به اندازه کافی متقاعد کننده باشد تا نظر بازیکنان را جلب و در نهایت آن‌ها را به بازی سوق دهد.

در واقع USP به دنبال یک سطح خاص از طعمه است: بازی شما قرار نیست تنها بازی موجود در سبک خود باشد یا بهترین بازی یا خاص، فقط به این دلیل که هدف شما این است. بلکه شما باید در مورد USP کاملا شفاف باشید. قبل از این که بازی را بسازید از خودتان پرسید، چه چیزی در این بازی متقاعد کننده خواهد بود؟ چه چیزی باعث می‌شود این بازی روی پا بایستد؟ چه چیزی باعث خاص بودن آن می‌شود؟ چه چیزی باعث می‌شود مردم واقع بخواهند آن را بازی کنند؟

پاسخ به این سوالات در مراحل ابتدایی ساخت بازی می‌تواند تفاوت زیادی در فرآیند توسعه و خروجی محصول داشته باشد.

نظر شما در مورد پاسخ به سوالات بالا چیست؟ نظرات و تجربیات خود را در رابطه با پاسخ سوالات بالا در اینجا با ما در میان بگذارید.