همه ساله بازار بازی سازی در تمامی دنیا رونق روز افزونی بدست آورده و ما را به این فکر فرو می برد که چرا سهم بازی سازان هموطن ما در این بازار قابل توجه نیست.

البته خوشبختانه در سال های اخیر توجه فراوانی به صنعت بازی سازی در کشور ما صورت گرفته و جوانان مستعدی هم جذب شرکت های نوپایی در این زمینه شده اند. تا چند سال قبل بیشتر بازی ها محدود به کنسول های بازی و کامپیوتر ها بودند.اما امروز با گسترش سریع استفاده از تبلت ها و گوشی های موبایل هوشمند، استفاده از بازی ها از طریق این دستگاه ها گسترش چشمگیری یافته و کمتر کسی را می توان یافت که از بازی های موبایلی استفاده نکند.

به همین صورت فرصت بیشتری نیز برای سازندگان بازی فراهم آمده که بتوانند کسب و کار دانش بنیانی بر پایه ساخت بازی برای موبایل ایجاد کرده و سهمی مناسبی از بازار را بدست آورند. برای علاقه مندان ساخت بازی موبایل در کشور، قصد داریم به صورت اجمالی به معرفی موتور بازی سازی یونیتی بپردازیم.

موتور بازیسازی unity3d

علاقه مندان ساخت بازی برای موبایل محال است نام موتور بازی سازی یونیتی یا Unity را نشنیده باشند.

موتور بازی سازی یونیتی قابلیت ها و سادگی های خاصی دارد که به شدت مورد توجه علاقه مندان ساخت بازی موبایل قرار گرفته است. پشتیبانی از زبان های جاوا اسکریپت (js) و #C (سی شارپ) از مزیت های چشمگیر این موتور بازی سازی به شمار می رود؛ همچنین با استفاده از این موتور بازی سازی، امکان ساخت بازی برای موبایل بدون کد نویسی نیز مهیا گشته است.

امکان گرفتن خروجی برای پلتفرم های مختلف از جمله اندروید، آی او اس، ویندوز و انواع کنسول های بازی، موتور گرافیکی مناسب، یادگیری آسان و پشتیبانی از AR و VR از دیگر مزیت های چشمگیر این موتور بازی سازی است.

کار با این موتور برای ساخت بازی اندروید، آی او اس، ویندوز و کنسول ها بسیار لذت بخش است. زیرا بخش اعظمی از کار طراحی در محیط ویژوال یا بصری انجام شده و تنها موارد بسیار خاص و محدودی نیاز به کد نویسی دارند. از این رو بازی سازان با کمک این موتور، لحظاتی جذاب تر را نیز حین کار می گذرانند.

محیط موتور بازی سازی یونیتی

همچنین موتور بازی سازی یونیتی از نرم افزار مونو که ویرایشگری متن باز برای زبان های برنامه نویسی است به عنوان ویرایشگر کدهای خود بهره می برد که کاملا هماهنگ با این موتور بازی سازی می باشد.

البته به تازگی با انتشار ویژوال استودیو 2017، افزونه هایی جهت همگام سازی هر چه بهتر یونیتی و با این کامپایلر محبوب نیز منتشر شده است.

با استفاده از این موتور بازی سازی می توان بازی های 2 بعدی و 3 بعدی خوب و با کیفیتی طراحی کرد که نمونه کارهای مشهوری نیز در همین حالا در مارکت های نرم افزاری وجود دارد.

بازی‌هایی مثل:

از مشهورترین بازی هایی هستند که با موتور بازی سازی یونیتی ساخته شده اند.


تماشا کنید: آموزش نصب موتور بازیسازی یونیتی (Unity) با استفاده از یونیتی هاب (Unity Hub)