از زمانی که بازی ۴۱۱۴۸ منتشر شد بازیهای ماجراجویی و معمایی محبوبیت بسیار زیادی در ایران پیدا کردند و بسیاری از توسعه دهندگان دست به ساخت بازیهایی در این سبک و حتی با همان تم گرافیکی زدند.
جدای از بازیهای بی کیفیتی که در این سبک تولید شدند توسعه دهندگان ایرانی توانستند بازیهایی در حد استانداردهای جهانی هم بسازند. یکی از این آثار که هم داستان و ماجراجویی قویای داشت و هم به اندازه کافی به کاربر حس هیجان را منتقل میکرد و توانست در عرصه بین المللی افتخار آفرین شود هادس 2 بود.
در این مطلب از بازیاتو قصد بررسی عنوانی جدید در سبک اکشن با درون مایه ماجراجویی را داریم. عنوانی ایرانی با نام راه سخت که شباهت بسیار زیادی به بازی مطرح لیمبو دارد.
اما آیا توسعه دهنده این بازی در باز آفرینی بازی با کیفیتی مثل لیمبو موفق بوده ؟! در ادامه این بازی را بررسی خواهیم کرد و به این پرسش پاسخ میدهیم. پس با ما همراه باشید.
به دل تاریکی بزن
بازی گیم پلی سادهای دارد. شما کنترل یک کاراکتر را در اختیار دارید و تنها کاری که میتوانید در بازی انجام دهید حرکت کردن و پرش است. نقاط مشترک با بازی لیمبو از همین نقطه آغاز میشوند.
این کاراکتر اصلی که در هیچ جای بازی نامی به آن اطلاق نمیشود یک کاراکتر مشکی است که جزئیات اندکی دارد. نقطه ضعف بزرگ در طراحی بازی این است که کاراکتر اصلی عینا شبیه به برخی دیگر از کاراکترهای دیگر بازی است و سازنده زحمت طراحی کاراکتری جدید را به خود نداده و به طور مثال در جایی که یک زندانی را آزاد میکنید نمیتوانید تشخیص دهید کدام کاراکتر، کاراکتری اصلی بازی است.
اما بر خلاف طراحی نه چندان قویای کاراکترهای بازی گرافیک بازی بسیار خوب کار شده و شاهد محیطی جذاب و گیرا هستیم که با نور پردازی بسیار خوب نگاه هرکاربری را به خود معطوف میکند.
دو قدم تا انتها
سازنده سعی کرده در بازی داستانی را روایت کند و با صدا گذاری بسیار خوبی که در ابتدای بازی شاهد هستیم انتظار یک اثر با داستانی گیرا و فوق العاده را میکشیم که بتواند ما را با بازی درگیر کند.
اما هرچه میگذرد روند داستانی بازی افول میکند. صدا گذاری ابتدای بازی تقریبا فقط یک بار در بازی اجرا شده و باقی داستان با عکسها و نوشتههایی به سبک کمیک روایت میشود.
این روایت داستان، به خصوص اینکه در برخی از صحنهها صفحاتی پر از نوشته برای روایت داستان به کاربر نمایش داده میشوند، به شدت خسته کننده و خواندن این صفحاتی که از نوشتهها پر هستند از حوصله کاربر خارج است.
یکی دیگر از ضعفهای بازی گیم پلی کوتاه بازی است.
با توجه به حجم نسبتا بالایی که راه سخت دارد کاربر انتظار بازی طولانیتر و مراحل بالایی دارد اما بازی در جایی که شاید انتظارش را نداشته باشید به پایان میرسد و شما را به طور کامل از بازی نا امید میکند.
راه سخت یک بازی تعاملی است و شما میتوانید در برخی مراحل تصمیم بگیرید و روند بازی را تغییر دهید، اگر سازنده گیم پلی طولانیتری برای بازی در نظر میگرفت با توجه به تعاملی بودن و گرافیک بسیار خوب بازی میتوانست در بازار موفق باشد.
طراحی مراحل راه سخت هم بسیار خوب کار شده؛ همانظور که از اسم بازی پیداست شما راهی سخت در پیش دارید و رد کردن بعضی از مراحل راه سخت ملزم به داشتن سرعت و دقت است و شاید نیاز باشد برخی از مراحل را بارها و بارها بازی کنید تا بتوانید از آن قسمت عبور کنید.
بابت این طراحی مراحل خوب باید به سازنده احسنت گفت و این در کنار گرافیک و محیط زیبای بازی و همچنین انیمشنهای روان و جذابی که برای برخی موانع به کار رفتهاند؛ مثل افتادن سنگها از راه سخت عنوانی جذاب ساختهاند.
همانطور که پیش از این گفته شد راه سخت بازی و گیم پلی جذابی دارد و شاید بزرگترین ضعف بازی کوتاه بودن زمان گیم پلی بازی باشد. اما این را در نظر داشته باشید که راه سخت کاملا رایگان است و میتوانید با خیال راحت به بازی کردن بپردازید.
راه سخت علی رغم تمام نکات منفیای که دارد پتانسیل بالایی برای تبدیل شدن به یک عنوان محبوب و پر فروش در بازار دارد و امیدواریم در آینده توسعه دهنده با گسترش بازی و اضافه کردن مراحلی جدید یک بازی در خور را به بازار عرضه کند.
گرچه کوتاه بودن گیم پلی به عنوان نقطه ضعف ذکر شد اما به لطف تعاملی بودن بازی شما میتوانید بیش از یک بار بازی را به پایان برسانید.
اگر دنبال یک بازی ماجراجویی که هیجان هم داشته باشد و بتوانید تجربه خوبی کسب کنید راه سخت میتواند گزینه مناسبی برای شما باشد.