بازیها، رویاهای کودکی ما را زنده میکنند و خیلی از ما آرزو داریم تا دقایقی را در دنیای بازیهای کودکی خود سپری کنیم؛ اما با پیشرفته شدن علم و فنّاوری شما نه تنها میتوانید به بازی موردعلاقهی خود برسید حتی میتوانید آن را با توجه به سلیقه خود و در نسخههای مختلف تولید کنید. خوشبختانه عدهی زیادی از جوانان و حتی نوجوانان به این حرفه علاقه مند شدهاند و حتی بدون داشتن علم برنامهنویسی و کد زنی اقدام به ساخت بازی کردهاند. با توجه به استفادههای مداوم از تلفن همراه، بازیهایی که برای موبایل ساخته شدهاند سروصدای بیشتری به پا کردهاند و بازار داغتری نسبت به بازیهای کامپیوتری دارند. در این بین ساخت بازی با یونیتی بدون کد نویسی فرصت بیشتری برای علاقهمندان به این حرفه فراهم کرده تا بتوانند علاوه بر اشتغالزایی، به علاقهی دیرینهی خود نیز برسند.
اگر شما نیز برای کسب درآمد از بازی سازی یا یادگیری مراحل ساخت بازی به بازیاتو سرزدهاید باید به شما تبریک گفت؛ زیرا امروزه ساخت بازی از جمله مشاغل پردرآمد در دنیا است. شما میتوانید بهترین آموزشهای لازم برای بازیسازی، ساخت بازی با یونیتی بدون کد نویسی و یا ساخت بازی موبایل را در این سایت مطالعه کنید و تمامی نکات ضروری را بدانید. همچنین بهتر است قبل از مطالعه این مطلب، بدانید که:
- گرافیک بازی از اجزای اصلی و البته کاربرپسند آن است. قطعاً یک بازی بی رنگ و روح که کیفیت خوبی ندارد، آنطور که باید مشتری را به جذب نخواهد کرد. شما نیز باید حتماً به این نکته دقت کنید!
- بازیها معمولاً روایتگر یک داستان و سناریویی میباشند که سازنده برای جذابیت بیشتر بازی آن را به عنوان یک چاشنی به بازی اضافه کرده است. فراموش نکنید که امروزه بازیهای ویدئویی که به شکل انیمیشنی اجرا شدهاند، توانستهاند جایگاه خوبی در دنیا کسب کنند.
- موسیقیهای هنگام بازی، دیالوگهای شخصیتها و البته صداگذاریها باعث میشوند تا آدرنالین خون بازیکن بیشتر ترشح کرده و بهتر بگویم با هیجان بیشتری به بازی ادامه دهد. به همین دلیل برای ساخت بازی با یونیتی بدون کد نویسی نیز باید به موسیقی، تم و طراحی بازی دقت کنید.
- توجه به موتورهای بازیسازی که در ساخت یک بازی تأثیر به سزایی دارند. بدون یک موتور بازیسازی نمیتوان بازی را شروع کرد. البته برخی که اطلاعاتی از کد نویسی ندارند همیشه نگراناند که چگونه بدون کد نویسی باید یک بازی را برای انواع پلتفرمها طراحی کرده و بسازیم؟ در پاسخ باید گفت که خوشبختانه ساخت بازی بدون کد نویسی و با استفاده از موتورهایی که در ادامه آنها را بیان کردهایم امکانپذیر است و کار سادهای خواهد بود.
موتورهای بازیسازی بدون کد نویسی
موتورهای بازیسازی به کاربران این امکان را میدهند تا بدون داشتن هیچ اطلاعاتی از کد نویسی (برنامهنویسی) و با کمک ویژوال اسکریپتینگ بازیهای ساده بسازند. این موتورهای بازیسازی که بدون کد نویسی کار میکنند و به کاربر کمک میکنند که به سادگی پورتو تایپ بازی را بسازند به موتورهای رویداد بنیان (Event Base) نیز معروفاند. در ابتدا بهتر است که با چند مورد از موتورهای بازی مانند یونیتی آشنایی پیداکرده و سپس ساخت بازی با یونیتی بدون کد نویسی و پکیج bolt را تجربه کنید.
کانستراکت
این موتور بازیسازی یکی از بهترین موتورهای بازیسازی و یک ابزار راحت و پرکاربرد برای ساخت انواع بازیها است تا به کمک ان و بدون نیاز به کد نویسی بازیهای مدنظر خود را بسازید.
موتور بازیسازی کانستراکت 2 (Construct 2)، رابط کاربری بسیار سادهای را در اختیار شما قرار میدهد و امکان ساخت یک بازی ساده را به یک سری دستورالعملهای ابتدایی، برای افراد فراهم میآورد.
گیم میکر استدیو
گیم میکر (GameMakerStudio)، موتور بازیسازی دیگری است که با بهرهگیری از قابلیتهای آن به راحتی میتوان بازیهای متنوع و جذابی برای موبایل، تبلت و حتی کامپیوتر ساخت و ایدههای نابی که از کودکی در سر میپروراندید را به یک واقعیت تبدیل کنید.
موتور بازیسازی یونیتی
و اما یونیتی، یک موتور بازیسازی قدرتمند و بسیار محبوب و ارائهدهندهی پکیج بولت است که بهصورت رایگان برای همهی عموم منتشر شده است تا علاقهمندان و سازندگان بازی بتوانند با کمک آن بازیهای چند بعدی را با بهترین گرافیک و کیفیت بالا طراحی کرده و از ساخت بازی با موتور بازیسازی یونیتی بدون کد نویسی لذت ببرند.
یونیتی Bolt قابلیتهایی بیشتری نسبت به سایر موتورهای جستوجو دارد و همین باعث شده تا برای ساخت بازیها بیشتر از این نوع موتور جست جو استفاده شود. برخلاف تصور همه ساخت بازی با یونیتی بدون کد نویسی مزیتهای بیشماری دارد برای مثال از زبانهای مختلف از جمله جاوا اسکریپت، سی شارپ و غیره پشتیبانی میکند.
پکیج Bolt یونیتی
پکیج Bolt، بستهای است که توسط موتور بازیسازی یونیتی خریداری و به صورت کاملا رایگان عرضه شده است تا سازندگان و علاقهمندان بازی بتوانند با کمک این پکیج پرکاربرد هر نوع بازی که به وسیله کد نویسی انجام میشود را اینبار بدون نیاز به برنامهنویسی و بسیار راحتتر طراحی کنند. در واقع بولت (Bolt) یک بستهی ویژوال اسکریپتینگ است که با گرافیک بالا و طراحی زیبایی که دارد به کاربر این اجازه را میدهد تا داخل موتور بازیسازی یونیتی (Unity)، بازی موردعلاقه خود را بسازند. کارایی بولت به اینصورت است که پس از دریافت انواع نودها از کاربر، آنها را به سی شارپ منتقل کرده و به همین وسیله بازی راهاندازی میشود.
سرعت بسیار عالی بولت در اجرا کردن بازی، سازگاری با سایر Assetهای یونیتی و طراحی فوقالعاده زیبای آن باعث شده تا نسبت به سایر پکیجها متمایز باشد و موتور بازیسازی یونیتی آن را بخرد. یونیتی این محصول خود را نیز به شکل رایگان در اختیار کاربران قرار داده تا ساخت بازی با یونیتی بدون کد نویسی بیشتر موردتوجه قرار گیرد و طراحان بتوانند بهراحتی و بدون پرداخت هزینه اشتراک از آن استفاده کنند.
آموزش نصب پکیج Bolt
برای نصب پکیج بولت کافیست مانند نصب تمامی پکیجهایی که تا الان بر روی پروژه خود انجام دادهاید، رفتار کنید.
راه پیشنهادی: ابتدا تحریم گذر خود را فعال کنید، وارد پروژه یونیتی شوید (اگر پروژهای ندارید با کمک یونیتی هاب یک پروژه دوبعدی یا 3بعدی بسازید). از طریق منو Window، صفحه Package Manager را انتخاب کنید. در قسمت جستجو نام “Bolt” را سرچ و سپس اقدام به نصب نمایید.
همچنین میتوانید با کمک Asset Store یونیتی این کار را انجام دهید و دیگر مرحله جستجو را نخواهید داشت ولی، الزاما باید در یونیتی وارد اکانت خود شده باشید.
راه آخری که میتوانید انتخاب کنید که چندان پیشنهاد نمیشود نصب Bolt با استفاده از فایل هست که برای یونیتیهای کرک شده میتواند قابل استفاده باشد.
مهمترین مشکل اینکار آپدیت نبودن پکیج و احتمال خراب بودن جزئی فایل پکیج خواهد بود.
پس از نصب و ایمپورت کردن پکیج بولت باید مراحل سادهای را تحت عنوان Wizard Installation پشت سر بگذارید و سپس بولت به سادگی در اختیار شما قرار خواهد گرفت.
برای پیاده سازی منطق در بولت به جای اسکریپت کافیست به آبجکت مورد نظر Flow Graph اضافه کنید و با استفاده از کتابخانه و دستورات موجود در پکیج، اقدام به پیاده سازی ایده خود نمایید.
یکی از مزیتهای استفاده از بولت نسبت به موتورهای بازی سازی بدون کدنویسی همچون کانستراکت، توسعه پذیری بالای یونیتی، آپدیتهای متداوم بولت و یونیتی، امکان اضافهکردن اسکریپت و برنامه نویسی #C و استفاده از پکیجهای پرداخت درون برنامهای، نوتیفیکیشن، تبلیغات و… که برای موتور پر استفاده یونیتی توسعه پیدا کرده است.
خبر خوب برای علاقه مندان به بازی سازی با موتور یونیتی بدون کد نویسی این است که به زودی آموزش کار با این پکیج محبوب و کارآمد از طریق آکادمی بازیاتو منتشر خواهد شد.
به نظر شما Bolt یونیتی میتواند یک رقیب کارآمد و قوی برای کانستراکت 3 و گیم میکر به حساب آید؟
دمت گرم
بی صبرانه منتظریم