این مطلب یک رپورتاژ آگهی است و بازیاتو مسئولیتی در قبال محتوای وبسایت معرفی شده ندارد.


چرا به پشتیبان شبکه نیاز داریم؟ پشتیبانی شبکه چیست و چرا ما به آن نیاز داریم؟ این سوالی است که ممکن است برای خیلی از افراد رخ دهد و درباره آن اطلاعات محدودی داشته باشند. به مجموعه‌ای از فعالیت‌ها در حوزه خدمات شبکه‌های کامپیوتری، پشتیبانی شبکه گفته می‌شود. این فعالیت‌ها شامل رفع مشکلات در زمینه سخت افزار مانند کامپیوترها، ماشین‌های اداری و سرورها یا در سطح زیرساخت مانند شبکه، پچ پنل و… است؛ وظیفه انجام این کار را پشتیبان شبکه بر عهده دارد.

برخی از مدیران فکر می‌کنند اگر تجهیزات شبکه‌ای خریداری شده بسته بندی اصل داشته باشند، دیر به شرکت‌های پشتبانی شبکه نیاز ندارند. اما پشتیبانی شبکه، جزو اساسی‌ترین و مهمترین نیازهای هر شغل در هر مقیاس و در هر صنعتی است. سازمان‌ها برای استفاده از سرویس‌های مبتنی بر فناوری اطلاعات، به ایجاد و تامین زیرساخت شبکه نیاز دارند؛ زیرا خودشان دانش و قابلیت حل اینگونه مسائل را نداشته و مجبور هستند با عقد قراردادهای کوتاه‌مدت یا بلند‌مدت، مشکلات خود در زمینه شبکه را به دست متخصصین در این امر بپردارند.

چرا به پشتیبان شبکه نیاز داریم؟

پشتیبان شبکه کیست؟

پشتیبان شبکه فردی است که علاوه‌بر داشتن مهارت‌های تخصصی در حوزه شبکه‌های کامپیوتری، دارای مهارت خوبی در ارتباط با افراد است؛ زیرا هنگامی نقش این فرد پررنگ می‌شود که سیستم یک مجموعه دچار اختلال شده و مدیر مجموعه بابت مشکل پیش آمده نگران است؛ بنابراین پشتیبان شبکه باید در این شرایط استرس‌زا، از توانمندی‌های خود استفاده کرده تا خیال مدیر را بابت حل مشکل راحت کند.

افرادی که در حوزه پشتیبانی شبکه های کامپیوتری مشغول فعالیت هستند، معمولا فارغ التحصیل رشته‌های کامپیوتری گرایش نرم‌افزار و سخت‌افزار و مهندسین برق هستند. البته ممکن است فرد در این رشته‌ها تحصیل نکرده و با شرکت در دوره‌های آموزش شبکه، مهارت‌های مورد نیاز را کسب کرده باشد.

برای پشتیبانی شبکه در مشهد کار سختی پیش رو ندارید و می‌توانید به آسانی بهترین شرکت را انتخاب کنید و از خدمات شبکه و پشتیبانی بهره‌مند شوید.

مزایای پشتیبانی شبکه

چرا به پشتیبان شبکه نیاز داریم؟ پشتیبانی شبکه دارای مزایای زیادی است و تقریبا همه صاحبان مشاغلی که با سیستم سروکار دارند، مجبورند از پشتیبانی شبکه استفاده کنند. این مزایا شامل موارد زیر است:

مزیت های داشتن پشتیبان شبکه چیست

کاهش زمان از کارافتادن شبکه

با پشتیبانی شبکه، می‌توانید پیش از بروز مشکل حاد از آن مطلع شده و جلو آن را بگیرید. این کار باعث کاهش زمان از کار افتادن شبکه شده و ریسک شما کمتر می‌شود. پشتیبانی شبکه برای سرویس‌های امنیتی که لازم است همیشه آماده به کار باشند، از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است.

بهبود کارایی شبکه

پشتیبان شبکه می‌تواند با استفاده از تکنولوژی‌های جدید، رخدادهای شبکه را زیر نظر بگیرد و شبکه را بهبود ببخشد.

کاهش هزینه‌ها

هنگامی که تیم پشتیبانی وضعیت شبکه را زیر نظر دارد، در صورت رخ دادن هر مشکلی، به سرعت متوجه آن می‌شود و می‌تواند در زمان کم آن را برطرف سازد. این موضوع باعث کاهش هزینه‌های تعمیر می‌شود. همچنین با استفاده از خدمات یک تیم پشتیبانی شبکه، نیازی به استخدام یک کارشناس حضوری شبکه و پرداخت هزینه بالا به او پیدا نمی‌کنید؛  تنها هنگام حضور پشتیبان شبکه در مجموعه ملزم به پرداخت دستمزد هستید. این کار باعث صرفه‌جویی در هزینه‌های شما می‌شود.

صرفه‌جویی در وقت

اگر شبکه شما بدون پشتیبان باشد، ممکن است بارها شاهد قطعی و اختلال در آن باشید. این کار باعث می‌شود زمان زیادی برای پیدا کردن کارشناس شبکه بگذارید که ممکن است اطلاعاتی درباره ساختار شبکه شما نداشته باشد. حتی اگر بهترین متخصص را پیدا کنید، اگر شناختی نسبت به شبکه شما نداشته باشد، ممکن است فرایند برطرف سازی مشکل، وقت زیادی از شما بگیرد؛ اما با استفاده از خدمات شبکه می‌توانید اختلالات رخ داده در شبکه را بدون از دست دادن زمان برطرف سازید. در صورت رخ دادن مشکل در سیستم، حضور پشتیبان اهمیت بیشتری پیدا می‌کند و می‌تواند با رفع نقص در شبکه، مشکل پیش آمده را در کمترین زمان برطرف می‌سازد.

کاهش هزینه ها با داشتن پشتیبان شبکه

مهارت‌های پشتیبان شبکه

مهارت‌های شخصی که پشتیبانی شبکه های کامپیوتری را بر عهده دارد، به دو دسته فنی و غیرفنی تقسیم می‌شود که به مهارت‌های غیرفنی، مهارت‌های فردی  نیز گفته می‌شود. هرکدام از این مهارت‌ها اهمیت ویژه‌ای دارد و لازم است پشتیبانان شبکه از آن برخوردار شوند تا بتوانند نیاز شما را برآورده سازند. در ادامه به این مهارت‌ها می‌پردازیم:

مهارت‌های فردی

مهارت‌های فردی کارشناس شبکه اهمیت بالایی دارد و می‌توان این مهارت‌ها را عامل موفقیت او دانست؛ بنابراین لازم است افرادی که وارد این حوزه می‌شوند به تقویت این مهارت بپردازند. مهمترین مهارت‌های فردی شامل موارد زیر است:

  • یک کارشناس و پشتیبان شبکه باید دارای قدرت تصمیم‌گیری باشد و بتواند در شرایط حساس بهترین تصمیمات را اتخاذ کند.
  • پشتیبان شبکه باید از روابط عمومی بالایی برخوردار باشد و بتواند به راحتی با دیگران ارتباط برقرار کند.
  • یکی دیگر از مهارت‌های مورد نیاز برای پشتیبان شبکه، بالا بودن دقت و تمرکز است.
  • توانایی مدیریت اوضاع در شرایط حساس، از توانایی‌هایی است که لازم است پشتیبان شبکه داشته باشد.
  • یک کارشناس پشتیبانی فنی شبکه، لازم است به طور مرتب اطلاعات خود را به روز کند و در زمینه‌هایی که کار را به او می‌سپارند، آگاهی‌های لازم را کسب کند.

مهارت‌های فنی

مهارت‌های فنی که لازم است پشتیبان شبکه داشته باشد شامل این موارد است:

  • تسلط کامل به شبکه‌های کامپیوتری
  • آشنایی با مفاهیم مایکروسافت
  • تسلط به مباحث مربوط به امنیت شبکه
  • آشنایی کامل با نرم‌افزارهای کاربردی
  • تسلط به مفاهیم مسیریابی
  • تسلط به سخت‌افزار
  • توانایی نصب و راه‌اندازی اصولی تجهیزات شبکه

وظایف پشتیبان شبکه

برای درک بهتر از وظایف پشتیبان شبکه، آن‌ها به شرح زیر گروه‌بندی و بررسی کرده‌ایم.

نظارت بر تجهیزات شبکه

برای اجرای شبکه به تجهیزات نرم‌افزاری و سخت‌افزاری نیاز است. یک شبکه تنها در صورتی به بهترین حالت کار می‌کند که تجهیزات به‌روز باشند و به درستی کار کنند. پشتیبانی تجهیزات شبکه اهمیت زیادی دارد و بررسی و تشخیص این کار و به‌روزرسانی و تعویض اجزا، بر عهده پشتیبان شبکه است.

بررسی و نظارت بر ارتباطات

در برقراری ارتباط میان سیستم‌های گوناگون، از پروتکل‌های مختلفی استفاده می‌شود. نظارت بر عملکرد صحیح هرکدام از این پروتکل‌ها، معنی نظارت بر عملکرد کلی سیستم و شبکه را می‌دهد. یک کارشناس شبکه لازم است به صورت منظم همه راه‌های ارتباطی را در نظر بگیرد تا از انتقال درست و امن داده‌ها مطمئن شود.

ارائه گزارش منظم از نحوه عملکرد شبکه

اگر پشتیبان شبکه به طور منظم و دقیقق عملکرد شبکه را در نظر بگیرد، می‌تواند در بازه‌های مختلف زمانی، گزارش نحوه عملکرد شبکه را در اختیار کارفرما قرار دهد. کارفرما با استفاده از تحلیل گزارش، می‌تواند به مشکلات احتمالی، فرسودگی تجهیزات پی ببرد و برای آن چاره‌ای بیندیشد.

پیش‌بینی نیازهای احتمالی شبکه در آینده

یکی از مواردی که هنگام طراحی شبکه باید به آن توجه ویژه‌ای شود، نیاز مجموعه به شبکه در سال‌های آینده است. ممکن است با افزایش یا کاهش تعداد کارمندان، اضافه شدن خدمات جدید یا مواردی از این قبیل، نیاز مجموعه تغییر کند و شبکه به تغییر طراحی نیاز داشته باشد. کارشناس پشتیبانی شبکه باید نیازهای احتمالی آینده را شناسایی کرده و آن‌ها را در نظر بگیرد. سپس مسئولیت اجرای شبکه را قبول کند.

چه افرادی به پشتیبانی شبکه نیاز دارند؟

همه مجموعه‌هایی که در حال بهره‌مندی از مزایای شبکه هستند، به یک پشتیبان شبکه چه به صورت حضوری یا غیر حضوری نیاز دارند؛ بنابراین در هر مجموعه که ارتباط دو کامپیوتر از طریق شبکه با هم برقرار باشد، نیاز به پشتیبان شبکه حس می‌شود تا مشکلات احتمالی را برطرف کند. هرچه امنیت داده‌ها و برقراری ارتباط درست میان مجموعه، اهمیت بیشتری داشته باشد، نقش پشتیبان بیشتر خواهد بود؛ پس استخدام پشتیبانی فنی شبکه می‌تواند برای شرکت موثر باشد. پشتیبان شبکه نه تنها سیستم‌های کامپیوتری را پشتیبانی می‌کند، بلکه وظیفه مدیریت ماشین‌های اداری را نیز بر عهده دارد. به عنوان مثال پشتیبان  با مطالعه کاتالوگ دستگاه حضور و غیاب، می‌تواند تنظیمات مربوطه را روی آن اعمال کرده تا بتوانید ورود و خروج کارمندان خود را کنترل کنید.

شخص پشتیبان شبکه

ویژگی‌های بهترین شرکت پشتیبانی شبکه

با توجه به نقش مهم پشتیبانی شبکه، لازم است در انتخاب شرکت پشتیبانی شبکه های کامپیوتری توجه ویژه‌ای شود تا نیازهای شما را بتواند برآورده کند. ویژگی‌هایی که یک شرکت پشتیبانی شبکه باید داشته باشد، شامل موارد زیر است:

داشتن قرارداد مناسب با چارچوب مشخص

قرارداد پشتیبانی شبکه و سخت‌افزار، از موارد مهمی است که یک شرکت باید داشته باشد. در قرارداد تعهدات و خواسته‌های طرفین و مهارت‌های شرکت مشخص می‌شود تا بتوانید وضعیت را مدیریت کنید. با مشاهده نمونه قرارداد پشتیبانی و مدیریت شبکه، می‌توانید بهترین قرارداد را تنظیم کنید.

استفاده از کادر متخصص و باتجربه

شرکتی که برای خدمات پشتیبانی شبکه انتخاب می‌کنید، باید کادر مجرب و حاذقی داشته باشد تا بتواند خدمات مطلوبی مطابق با خواسته‌های شما ارائه دهد. این افراد باید نسبت به نصب و راه‌اندازی انواع سیستم‌ها و برطرف کردن ایردات آن‌ها آگاهی کافی داشته باشند.

گزارش‌دهی منظم و قابل فهم

سیستم گزارش‌دهی منظم ماهانه یا هفتگی از شرایط و اتفاقات پیش‌آمده، به شما کمک می‌کند نسبت به امور شبکه آگاه باشید و بدانید برای چه چیزی هزینه می‌کنید. این کار در ارزیابی خدمات نیز موثر است. ارائه چک لیست پشتیبانی شبکه از وظایف پشتیبان است.

داشتن برنامه برای مدیریت بحران

یکی از چالش‌هایی که ممکن است شرکت‌ها با آن مواجه شوند، حملات سایبری است که می‌تواند کابوس بزرگی برای مدیران باشد؛ بنابراین لازم است شرکت پشتیبانی شبکه، برنامه خود را جهت موقعیت‌های بحرانی، ارائه دهد.

فرایند پاسخگویی سریع و به موقع

شرکت پشتیبانی، لازم است فرایند سریعی در پاسخگوی به نیازهای شما داشته باشد. لازم است از پشتیبان شبکه درخواست ارائه فرایند خود جهت پاسخگویی را داشته باشید.

درصد رضایت مشتریان

در هر کسب و کاری می‌توانید با پرس و جو کنید و از نحوه کار مجموعه و رضایت مشتریان آن آگاه شوید. به عنوان مثال برای اطلاع از نحوه کار شرکتی که خدمات بسته بندی ارائه می‌دهد، می‌توانید با مشاهده نمونه بسته بندی، به هدف خود برسید؛ اما با توجه به اینکه معمولا شبکه هر شرکت حریم خصوصی آن است ممکن است امکان مشاهده آن را نداشته باشید. بنابراین شما می‌توانید با مشتریان سابق شرکت پشتیبانی ارتباط بگیرید و از کیفیت کار آن‌ها و نحوه ارتباط با مشتریان آگاه شوید.

تعهدات On-Call  بودن کارشناسان در ساعات غیراداری

اگر شرکت شما به پشتیبانی 24 ساعته نیاز دارد، باید تعهدات 24 ساعته را در قرارداد خود جای دهید و مطمئن شوید که حتی در ساعات غیراداری به کارشناسان مربوطه یا به پشتیبانی شبکه از راه دور دسترسی دارید. لازم است شماره پشتیبان شرکت در اختیار شما قرار داده شود تا بتوانید با او ارتباط برقرار کنید.

 هزینه خدمات شبکه

یکی از مواردی که برای کارفرمایان از اهمیت بالایی برخوردار است، هزینه تعرفه پشتیبانی شبکه است. لازم است پیش از انعقاد قرارداد همکاری، از هزینه خدمات پشتیبانی شبکه کامپیوتری آگاه شوید.

خدمات شرکت پشتیبانی

هنگام انتخاب یک شرکت برای پشتیبانی شبکه باید دقت فراوانی به خرج دهید. خدمات پشتیبانی شبکه های کامپیوتری در مشهد شامل موارد زیر است:

رفع مشکلات سخت‌افزاری و نرم‌افزاری

یک شرکت پشتبانی شبکه می‌تواند مشکلاتی که در سی پی یو، مادربورد و دیگر قسمت‌ها رخ می‌دهد را تشخیص داده و در کم‌ترین زمان آن را رفع کنند. همچنین گارشناسان شبکه باید در جهت رفع مشکلات نرم‌افزاری برآیند.

تهیه بک آپ از اطلاعات

کارشناسان شرکت پشتیبانی شبکه وظیفه دارند از دیتاهای موجود در شبکه بک آپ بگیرند تا در صورت از بین رفتن اطلاعات به هر دلیلی، شرکت دچار مشکل نشود.

جلوگیری از ایجاد مشکل

کارشناسان شبکه باید به طور مستمر، شبکه را چک کرده تا از وقوع مشکلات احتمالی جلوگیری کنند.

سخن پایانی

پشتیبانی شبکه نقش مهمی در عملکرد شبکه دارد و هر شرکتی که با آن سروکار دارد به این خدمات نیاز پیدا خواهد کرد. ممکن است عده‌ای از افراد متوجه این نقش نباشند؛ اما زمانی به آن پی می‌برند که شبکه با چالش جدی مواجه شده باشد و ممکن است وقت زیادی برای رفع مشکل تلف شود و کارفرما دچار خسارات جبران ناپذیر شود. از این‌رو بهتر است شرکت‌ها و موسسات جهت بهبود کارایی شرکت خود، خدمات شبکه را به متخصصین در این امر بپردازند تا از مشکلات پیش‌آمده جلوگیری کنند و دچار هزینه فراوان نشوند. شما می‌توانید از خدمات پشتیبانی شبکه های کامپیوتری در مشهد استفاده و خیال خود را از امور شبکه شرکت خود راحت کنید.

منبع وب سایت ترازنت https://taraznet.com/


این مطلب یک رپورتاژ آگهی است و بازیاتو مسئولیتی در قبال محتوای وبسایت معرفی شده ندارد.