بازی های کژوال امروزه در پلتفرم گوشی های هوشمند از جایگاه ویژه ای برخوردار هستند، و تعداد مخاطبان این سبک از بازی ها روز به روز افزایش پیدا میکند. کمتر بازی هایی پیدا میشود که از ایده های خلاقانه ای بهره برده باشند که با اجرای مناسب آن بتوانند نظر مخاطبان را به خود جلب کنند. طراحان بازی هایی مانند VOI از ترکیب اشکال هندسی و دستورات منطقی، یا طراح بازی پارادوکس با ساختار زیبای بازی خود و ایده ی فوق العاده ی آن توانست محبوبیت زیادی را در بین کاربران پیدا کند. با گذشت از این بحث به بازی دیگری میپردازیم که از هر لحاظ توانسته به عنوان یکی از بهترین های سبک کژوال عمل کند. بازی به دور مریخ (Around Mars) توسط استودیو اپینو طراحی و توسعه یافته است و همچنین توسط شرکت فن افزار در مارکت های اندروید و آی او اس منتشر شده است.
در ادامه ی این مقاله میخواهیم نگاهی به این بازی خوش ساخت استودیو اپینو داشته باشیم. این بازی فقط از یک ایده و تفکر ساده نشأت میگیرد: جاذبه!
یا خیلی سخت، یا خیلی چالش برانگیز!
سازندگان بازی به نحو احسن توانسته اند ایده و تفکر ساده ی جاذبه را به یک گیم پلی فوق العاده و بی نقص تبدیل کنند. مراحل بازی از همان ابتدا و سریع شروع به سخت شدن میکنند. طراحان بازی به خوبی توانسته اند کاری کنند که در هر مرحله مخاطب را از چند لحاظ تحت فشار قرار دهند. در واقع پرتاب اجرام آسمانی به طرف مدار مریخ آن هم به گونه ای که نه از مدار خارج شود، نه به داخل مریخ سقوط کند و نه به اجرام دیگر برخورد کند، در این بازی کاری است که نیازمند زمان سنجی به موقع و تعیین سرعت و موقعیت دقیق است.
اما گیم پلی بازی تنها به اینجا محدود نمیشود! بازی « به دور مریخ » شامل حالت های دیگری اس که در کنار مراحل چالش برانگیز بازی، ارزش آن را چند برابر میکند.
حالت دو نفره
در این حالت دو کاربر به نوبت یک جرم را در مدار مریخ قرار میدهند. اگر یک طرف در 3 نوبت نتواند جرمی را در مدار قرار دهد، طرف دیگر برنده میشود.
حالت رکوردی
در این حالت کاربر باید تعدادی جرم را در هر راند در مدار قرار دهد و در هر راند به تعداد جرم هایی که باید در مدار قرار دهد اضافه میگردد و پس از بردن هر راند، امتیاز کاربر بالا میرود.
در کل میتوان گفت گیم پلی بازی « به دور مریخ » نمیتواند به راحتی برایتان خسته کننده شود و برای مدت زمان زیادی میتواند شما را سرگرم کند
گرافیک بازی به دور مریخ مانند خیلی از بازی هایی که در این سبک منتشر شده اندطراحی و ساختار ساده ای دارد که با ترکیب بندی صحیح رنگ ها و رعایت دیگر المان های گرافیکی میتواند در نوع خود بهترین عملکرد را داشته باشد. رابط های کاربری بازی نیز از از طراحی مناسب و بهینه ای برخوردار هستند. علاوه بر این، طراحان بازی از صداگذاری و موسیقی آرام و دل نشینی استفاده کرده اند تا بتوانند ذهن مخاطب را روی گیم پلی بازی متمرکز نگه دارند. در واقع میتوان گفت هم گرافیک و هم صداگذاری بازی در خدمت متمرکز کردن ذهن مخاطب روی گیم پلی بازی شده است.
جمع بندی
صنعت بازی سازی و گیمینگ در ایران یک صنعت نوپا است. اما امروزه شاهد پیشرفت روزافزون این صنعت در کشور خود هستیم. بازی « به دور مریخ » نیز میتواند یکی از نشانه های همین پیشرفت باشد. از افتخارات این بازی میتوان موارد زیر اشاره کرد:
▪ نامزد بهترین بازی موبایل جهان در جشنواره IMGA Global سان فرانسیسکو آمریکا.
▪ نامزد دریافت جایزه نوآورانهترین بازی جهان در جشنواره Ludicious 2018 سوئیس.
▪ برنده دو جایزه بهترین بازی موبایل خاورمیانه IMGA MENA در سال 2017.
در هر حال این بازی در سبک خود میتواند یکی از بهترین بازی های سیستم عاملهای اندروید و آی او اس باشد و امیدواریم در آینده شاهد موفقیت های بیشتری برای تیم سازنده ی بازی و همچنین صنعت گیم ایران باشیم.