برای بازیساز شدن صرفا داشتن توانایی برنامهنویسی یا طراحی رابطکاربری کافی نیست؛ شما برای ساخت یک بازی خوب نیاز به اطلاعاتی دارید که بخشی از آن در اینترنت و کتابهای متعددی که وجود دارد و مابقی از طریق راههای مختلفی مثل کسب تجربه بدست میآید.
یکی از مشکلاتی که برخی از ما با آن رو به رو هستیم، انگلیسی بودن منابع موجود است که سرعت یادگیری ما را کاهش میدهد و این فرایند را تا حدی عذابآور میکند؛ البته این مشکل از ضعف ما در یادگیری زبان انگلیسی نشئت میگیرد که برای فعالیت جدی در حوزه بازیسازی باید هر چه سریعتر آن را رفع کنیم چرا که حتی ترجمههای موجود در سطح اینترنت چندان دقیق نیستند و نمیتوانند محتوای اصلی را به ما منتقل کنند.
ترجمه کافی نیست؛ محتوا باید درست منتقل شود
با این حال در این مطلب قصد داریم وبسایت ویکیپلی را به شما معرفی کنیم که سعی کرده با ترکیب تجربه و محتوای مرجع، اطلاعات مختلفی را در حوزه طراحی و توسعه بازی به شما منتقل کند.
ویکی پلی بر اساس سیستم مدیاویکی پیادهسازی شده و ساختار محتوایی آن با گذشت زمان و تولید محتوا مانند ویکیپدیا تکمیل میشود و میتوانید به یک ساختار شبکهای کامل در حوزه بازیسازی دسترسی داشته باشید.
معرفی الگوها، سبکها، عناوین، بُعد روانشناسی و نکات فنی توانسته ویکی پلی را به یک سایت فارسی قابل اعتماد تبدیل کند؛ در ادامه تعاریفی را به عنوان نقل قول برای شما آماده کردهایم.
الگو چیست؟
یه الگو یا پترن، راه حلیه که نه تنها امتحانشو بار ها پس داده، بلکه این امکان رو به طراح میده که چندین بار به شکل های گوناگون به کار بره. زبان الگو اولین بار در کتاب a pattern language مورد بحث قرار گرفت و کم کم راحشو به مهندسی نرم افزار با عنوان design patterns پیدا کرد. الگو های عنوان شده در لیست زیر از کتاب Game design patterns الهام گرفته شدن. لیست کامل این الگو ها رو میتونین در این ویکی ملاحظه کنین. با این حال هدف ویکی پلی صرفا ترجمه و خلاصه نویسی این الگو به زبان فارسی نیست، بلکه داشتن نگرشی متفاوت و ایجاد فرصتیه تا در مورد تاریخچه یه الگو، ارتباطش به سبک ها و اصول روانشناسی و کلی حرف ناگفته دیگه هم حرف زده بشه.
سبک: اشاره و کلیک
اشاره و کلیک (Point and click) زیر سبکی از سبک ماجراجوییه. نام گذاری این سبک به مکانیک جابجایی بازی اشاره میکنه. بازیکن اشاره گر رو روی صفحه جابجا کرده و با کلیک کردن کارکتر بازیکن به اون نقطه جابجا میشه. کاوش و حل معما، هسته های اصلی این سبکن.
روانشناسی: خوشنودی با تاخیر
خوشنودی باتاخیر (Delayed gratification) به فرایند دریافت نکردن یه پاداش آنی در ازای یه پاداش بهتر اما در آینده گفته میشه. توانایی فرد برای تاخیر انداختن این خوشنودی به مهارت های همچون صبر و بردباری، کنترل نفس و اراده بستگی داره. در مقابل خوشنودی باتاخیر، خوشنودی لحظه ای (Instant gratification) قرار میگیره.
پیشنهادات و خوشنودی لحظه ای
فروشگاه های آنلاین پر از پیشنهادات موقت و تخفیف خوردن. این پیشنهادات به راحتی میتونن افراد متمایل به خوشنودی لحظه ای رو جذب و تحریک کنه. بازی های رایگان از این قاعده مستثنی نیستن. پکیج های تخفیف خورده ویژه با رنگ و لعاب جذاب یکی از نمونه های بسیار دیده شده است.
انتخاب های بامعنا
از سبک خوشنودی افراد میشه در ایجاد انتخاب های بامعنا در بازی استفاده کرد. این نوع انتخاب ها مفهوم خوشنودی باتاخیر یا لحظه ای رو بازتاب میدن.
در پایان، امیدواریم از این معرفی لذت برده باشید و بتوانید در کنار افزایش تجربه و دانش اجرایی بتوانید برای ساخت بازیهایی موفق و اصولی، دانش پایه خود را افزایش دهید.
همچنین میتوانید با استفاده از جعبه ابزار ویژه بازیسازان، سرعت و کیفیت ساخت بازی خود را افزایش دهید و با مدیریت بهتر منابع مالی و انسانی بتوانید از بازیسازی، کسب درآمد کنید و برای ورود به مارکتهای جهانی مثل گوگل پلی و اپاستور آماده شوید.