یکی دیگر از موتورهای بازی سازی بسیار معروف موتور بازی سازی آنریل است که می تواند برای جوانان با استعداد ایرانی که وارد عرصه بازی سازی شده اند بسیار کاربردی باشد. از یاد نبرید که حجم پولی که در خرید بازی های دیجیتال جابجا می شود واقعا چشمگیر بوده و به واقع می توان آن را صنعت بازی سازی نامید. به ویژه با گسترش استفاده از تلفن های هوشمند، ساخت بازی موبایل واقعا درآمدزا شده است. چرا جوانان خلاق کشور ما و شرکت های دانش بنیانی که در این زمینه فعال هستند سهم قابل توجهی از این بازار را در اختیار نداشته باشند؟
موتور بازی سازی آنریل، توسط شرکت اپیک گیمز Epic Games (سازنده بازی فورتنایت) طراحی شده و اولین بار در سال 1998 میلادی عرضه شده و در ساخت بازی آنریل که بازی تیر اندازی اول شخص بود به کار رفت. این موتور بازی سازی بر اساس زبان های برنامه نویسی سی شارپ و ++C (سی پلاس پلاس) نوشته شده است.
بعدها این موتور بازی سازی در ساخت بازی در سبک های دیگری مانند نقش آفرینی و مخفی کاری هم استفاده شد. این موتور بازی سازی از اولین موتورهای بازی سازی است که توانسته در خود تشخیص برخورد، هوش مصنوعی، قابلیت رویت، شبکه، اسکریپت نویسی، مدیریت سیستم فایل و رندرگیری را به طور کامل ترکیب کند.
در سال 2002 نسخه دوم و در سال 2004 نسخه سوم آن معرفی شدند. نسخه سوم برای اولین بار امکان پشتیبانی از اندروید و IOS را هم دارا شد که برای ساخت بازی برای موبایل کاربرد داشت. ساخت بازی موبایل سه بعدی اعم از بازی اندروید و بازی آی او اس، به علت قابلیت های گرافیکی بسیار بالای این موتور بازی سازی ممکن شده است.
با کمک موتور بازی سازی آنریل، برای پلتفرم های مختلفی مانند کنسول ها، مک او اس، ویندوز و اندروید هم بازی ساخته شده است. آخرین ورژن موتور بازی سازی آنریل ورژن چهارم آن بوده که در سال 2014 عرضه شده است. در سال 2017 این موتور بازی سازی به عنوان یکی از 6 موتور برتر بازی سازی در دنیا برگزیده شد. بازی های زیادی مانند مجموعه Gears Of War، مجموعه Mass Effect و بتمن توسط این موتور بازی سازی ساخته شده اند.
یکی دیگر از ویژگی های موتور بازی سازی آنریل، سیستم نورپردازی است که در آن سیستم نورپردازی Time Global Illumination حذف شده است. همچنین همراه با آن افکت Bounce Off هم حذف شده که وظیفه آن بازتاب رنگ اجسام روی سایر اجسامی است که در محیط وجود دارند.
موتور بازی سازی آنریل نیز کاملا رایگان در دسترس جوانان مستعد علاقه مند به طراحی بازی های کامپیوتری و موبایلی می باشد.
اپیک گیمز سازنده موتور بازیسازی آنریل در اردیبهشت 99 با انتشار ویدیویی ویژگیها و جزئیات موتور Unreal Engine 5 را در قالب ۹ دقیقه نمایش بصورت ریلتایم برروی کنسول نسل نهمی پلیاستیشن اجرا شده است را به نمایش گذاشت.
سازندگان آنریل انجین با اشاره به توان بالای این موتور بازی سازی مدعی شدند که UE5 هیچ محدودیتی در مپینگ و پولیگان ندارد که باعث شد توسعهدهندگان بازی بیش از پیش برای تجربه این موتور بازیسازی متحیر و مشتاق شوند.
امکانات جدید در Unreal Engine 5
- قدرت پردازش صدها بیلیون Triangle و بهینه سازی اتوماتیک بر اساس سخت افزار
- ورود مدل به طور مستقیم از ZBrush و بدون نیاز به Normal Map یا LOD
- استفاده مستقیم از Megascans
- پردازش Global Illumination بصورت Realtime
- محاسبه GI برای اشیاء فیزیک و داینامیک
- استفاده از Niagara و ارتباط هوشمند Particle با محیط
- محاسبه اتوماتیک Collision بر اساس مدل دقیق
- ارتقاء سیستم IK
- و …