عدم وجود یک رسانه برای پوشش بازیهای موبایلی در ایران و اهمیت خیلی زیاد رسانههای دنیای گیم به بازیهای کنسولی و کامپیوتری در سال 96 باعث شد که به فکر ساخت بازیاتو بیوفتیم.
بازیاتو از ابتدا 3 هدف داشت که در این 3 سال سعی کردیم با توجه به همین اهداف رشد کنیم.
- آشنایی بازیکنان و علاقهمندان دنیای گیم با بازیهای موبایلی
- معرفی و بررسی بازیهای موبایلی ایرانی
- و اصلاح اشتباهات موجود در حوزه بازیهای موبایلی (از آموزش و اطلاع رسانی گرفته تا کیفیت بازیهای منتشر شده)
دامنه بازیاتو (بازیها تو) را 5 مرداد 96 خریداری کردیم و پس از شناسایی موجودیتها طراحی سایت را آغاز کردیم؛ در ابتدا با کمک دوستان هسته اولیه تحریریه بازیاتو را تشکیل دادیم و در نهایت 12 سپتامبر 2017 (از تاریخ اولین پست اینستاگرام تقلب کردم) یا 23 شهریور 96 بازیاتو را در یک لایو خلوت اینستاگرامی معرفی کردیم.
دوست داشتیم که مخاطب داشته باشیم ولی فکرش را هم نمیکردیم بازیاتو به نقطه فعلی برسد، اولین هاست بازیاتو تنها 256 مگابایت رم داشت و اگر 10 کاربر همزمان به سایت سر میزدند کاربر یازدهم احتمال زیاد با خطای 503 رو به رو میشد.
با گذشت زمان اتفاقات جالبی رقم خورد که برایند آنها ما را به این نقطه رساند.
در سومین سال فعالیت بازیاتو فراز و نشیبهای زیادی را تجربه کردیم و سعی کردیم خدمات بازیاتو را بیشتر با نیاز توسعهدهندگان موبایلی بهینهسازی کنیم.
قطعی اینترنت بین الملل از اواخر آبان 98 تا هفته اول آذر 98 و قرار داشتن بر روی دیتاسنترهای خارج از کشور (آلمان) عملا دسترسی ما را به همه چیز و همه کس قطع کرده بود و باعث شد ساعت خواب اعضای تیم به حالت طبیعی بازگردد و تفریحات سالم را جایگزین فضای مجازی و بازیهای ویدیویی کنیم 🙂
تنها دو هفته قبل از محدودیت دسترسی به اینترنت، عضو جدیدی را به خانواده بازیاتو اضافه کردیم که وظیفه آموزش پروژه محور علاقه مندان به بازیسازی را داشت؛ آکادمی بازیاتو کار خودش را با 2 آموزش یونیتی و طراحی هنری دانشگاه اصفهان شروع کرد و در حال حاضر 8 دوره رایگان و غیر رایگان دارد که سعی کرده به صورت پروژه محور محتوای مورد نیاز دانشجویان را به صورت ویدیویی ارائه کند.
آکادمی 9 ماهه ما در حال حاضر بیش از 500 دانشجوی یکتا دارد و آموزش بازیسازی مقدماتی با موتور یونیتی با 60 دانشجو محبوبترین آموزش غیر رایگان ما و آموزش گام به گام موتور بازیسازی گودوت با بیش از 200 دانشجو، پر طرفدارترین دوره رایگان ما به حساب میآید.
مهمترین محرکی که ما را تشویق به راهاندازی این زیرمجموعه کرد نظرات و سوالاتی بود که در مقاله چگونه یک بازی موبایلی بسازیم؟ از ما پرسیده شده بود وگرنه ما از وجود آموزشهای خوب فرادرس، فرانش و… مطلع بودیم و همیشه جزئی از پیشنهادات ما بوده و هستند.
در این سال توانستیم با همکاری مرکز صنایع سرگرمی دانشگاه اصفهان، بلاخره اتاق تست فنی و تجربهکاربری بازیاتو را راهاندازی کنیم و تا کنون به بیش از 20 بازی کمک کنیم تا با مشکلات کمتری روانه بازار شوند و تجربه کاربری بهتری را به بازیکنانشان هدیه کنند.
ما در این اتاق تست بازیهای مختلف را طی یک فرایند 9 مرحلهای مورد ارزیابی قرار میدهیم و در نهایت با ارائه یک گزارش کامل سازندگان بازی را از نقاط ضعف و قوت محصولشان مطلع میکنیم.
نمونه گزارش تست بازی کاسبکار را میتوانید از طریق لینک زیر مشاهده کنید، البته توجه داشته باشید این بازی زمانی تست شد که 6 ماه از انتشارش بر روی کافه بازار میگذشت و بیش از 50 هزار نصب فعال داشت.
حالا که به قطعی اینترنت و افت 99 درصدی اشاره کردیم باید به رشد موقت پایان سال 98 هم اشاره کنیم که به دلیل شیوع یک بیماری وحشتناک و نیاز کاربران به سرگرمی، رشد 70 درصدی را تجربه کردیم و پس از اتمام تعطیلات نوروزی به حالت عادی بازگشتیم.
در نهایت ممنونم از تمامی کسانی که همراه ما بودند و ما را دنبال کردند؛ با شما در سومین سال فعالیت بازیاتو میزبان بیش از 950 هزار کاربر بودیم که به علت شرایط مختلفی که تجربه کردیم راه ما را برای رسیدن به 1 میلیون کاربر در سال را سد کردند.
افتخار این را داشتیم که با انتشار 235 مقاله در سالی که گذشت 71 میلیون ثانیه میزبانتان باشیم.
باز هم تشکر بابت ثانیه ثانیه حمایت و همراهی شما دوستان و عزیزان بازیاتویی، خوشحالیم از کنار شما بودن.
به مناسبت تولد 3 سالگی بازیاتو، تصمیم گرفتیم به 3 نفر از همراهان بازیاتو 3 بردگیم محبوب فارسی را به رسم یادبود تقدیم کنیم؛ برای شرکت در مسابقه و کسب اطلاعات بیشتر میتوانید به پیج اینستاگرام بازیاتو سر بزنید.
اینکه بازیاتو سه ساله شد واقعا برای من خوشحال کننده است، مسیری که طی میکنه یک مسیر سخت هست اما خدماتی که بازیاتو داره ارائه میده نسبت به خیلی از رسانه های دیگه واقعا جای تقدیر داره، من به همه کاربرانمون و اعضای خانواده بازیاتو تبریک میگم سه ساله شدنمون رو و امیدوارم بازیسازی توی ایران پیشرفت زیادی داشته باشه.
دمتون گرم
چقدر حس خوب توی این متن بود. دم همه اعضای بازیاتو گرم. امیدوارم بازیاتو به جاهای خیلی بالاتر و بیشتری دست پیدا کنه