این مطلب یک رپورتاژ آگهی است و بازیاتو مسئولیتی در قبال محتوای وبسایت معرفی شده ندارد.
طراحی سایتها و تولید محتوای موفق و تاثیرگذار به یک سیستم مدیریت احتیاج دارند. CMS همان سیستمی است که جهت مدیریت محتوا برای قریب به اتفاق وب سایتها و اینترنتها حیاتی خواهد بود. با وجود اهمیت این سیستم اما هنوز بسیاری از سازمانها و شرکتها هستند که هنوز نسبت به این تکنولوژی آشنایی کافی ندارند. بنابراین برای مدیران کسب و کار بیش از هر چیز محتوایی مهم است که مشتریان را جذب و آنها را به مخاطبان ثابت تبدیل کند. این مهم با بهترین سیستم های مدیریت محتوا به دست میآید. در این زمینه میتوان آموزش وردپرس را مورد بررسی قرار داد و با دیگر سیستمها تیز آشنا شد. بنابراین بهتر است ادامه مقاله را از دست ندهید.
CMS چیست؟
Content Management System یا به اختصار CMS سیستم مدیریت محتوا است که جهت مدیریت ساده محتوای وب سایت به کار میرود. در واقع پلتفرم نرم افزاری است که مدیریت محتواها را برای شما بسیار راحتتر کرده و کمک میکند یک سایت جذاب داشته باشید. طراحی سایت معمولا به زبان های برنامه نویسی HTML، JavaScript، CSS نوشته می شود. بنابراین برای طراحی سایت باید این زبانها را کاملا یاد بگیرید و کدهای زیادی را بنویسید. اما با استفاده از سیستم های مدیریت محتوا به این آموزش احتیاجی ندارد. انواع سیستم های مدیریت محتوا همانند آموزش وردپرس این مشکل را حل کرده اند و شما بدون یک خط کد نویسی قادر به طراحی سایت خواهید بود.
ویژگی های سیستم های مدیریت محتوا کداماند؟
میتوان ویژگی های وسیعی را برای CMSها در نظر گرفت که در ادامه تعدادی از آنها مورد بررسی قرار میگیرند:
- ویژگی انتشار مبتنی بر وب
web-based publishing یا انتشار مبتنی بر وب ارائه قالب ها مانند قالب وردپرس و یا مجموعه ای از قالب ها که توسط سازمان طراحی و افزوده شدهاند، را انجام میدهد و آنها را در اختیار کاربران قرار میدهد. قالبها به مانند ویزاردها و یا ابزارهای مشابه جهت ایجاد محتوای سایت و یا اعمال تغییرات عمل میکنند.
- مدیریت ساختار
formed management تبدیل مستندات الکترونیکی و اوراق اسکن شده را به فرمت های پر کاربرد نظیر HTML ویا PDF ممکن کرده است.
- بازنگری و اصلاحات
بازنگری و اصلاحات یا control revision به روز رسانی محتوای وب سایت را ممکن کرده است. در واقع با کمک آن میتوان ورژن های جدید را دریافت و تغییر محتوا از ورژن های قدیمی را نصب کرد. همچنین این ویژگی ردیابی هرگونه تغییراتی را که کاربران در فایل ها ایجاد می کند و نیز لاگ ها ممکن کرده است.
- ایندکس کردن
دیگر ویژگی برای CMS ایندکس کردن، جستجو و بازیابی اطلاعات است. ایندکس نمودن در سیستم مدیریت محتوا باعث میشود کاربران و کارمندان سازمان با جستجو ی عبارات مورد نظر اطلاعات مربوطه را از سیستم مدیریت محتوا استخراج نمایند.
معرفی بهترین سیستم های مدیریت محتوا
شرکتها و مدیران کسب و کار در طراحی و راهاندازی وب سایت خود به بهترینها احتیاج دارند. بنابراین بهتر است بهترین سیستم در این زمینه را شناسایی کنند. از آن جا که در این موارد نمیتوان به طور قطع صحبت کرد، تعدادی از بهترین سیستمها معرفی خواهند شد:
- وردپرس
در سالهای گذشته بر سر ماهیت دوره وردپرس مباحث زیادی مطرح بوده که دسته بندی آن به عنوان یک سیستم مدیریت محتوا با چالش رو به رو میکرد؛ زیرا که ساختار این سامانه مانند یک پلتفرم وبلاگ نویسی است. این کشمکشها بین افراد زمانی به انتها رسید که آموزش وردپرس برای طراحی وب سایت های ساده ی چند صفحه ای بروشور مانند مطرح شد. بنابراین با نگاهی سطحی به WordPress میتوان دید که انواع قالب های رایگان و در عین حال قالب های آماده، پلاگین و ویجت به منظور افزایش قابلیت های وردپرس در دسترس است.
از طرفی دیگر گسترش انجمن توسعه دهندگان در این نرمافزار امکان دستیابی به آموزه ها و اطلاعات مورد نیاز جهت بهره گیری از این سیستم را به راحتی فراهم کند. از ویژگی های این سیستم میتوان راه اندازی شبکه های اجتماعی، تالارهای گفتگو و وب سایت های تجارت الکترونیک را به همراه پلاگینها و قالب های سفارشی اشاره کرد. تمام اینها تنها با یک بار نصب و اشتراک گذاری این سامانه امکان پذیر شده است.
در این زمان است که آموزش وردپرس اهمیت پیدا میکند. این سیستم جذاب همچنین محیطی مدیریتی کاربرپسند دارد. بنابراین میتوان از آن به عنوان محبوب ترین سیستم برای مدیریت محتوا نام برد. از مدیریت محتوای وردپرس در طراحی وبلاگ و یا سایت شخصی، سایت دانشگاه و یا حتی سایت معرفی مشاغل میتوان استفاده کرد. پس یکی از ویژگیهای بارز آن انعطاف پذیر بودن است. حتی امکان راهاندازی سایت فروشگاهی با کمک آن ممکن شده است. علاوه بر تمام اینها مدیریت محتوای وردپرس یک منبع باز یا همان متن باز است که فرصت جبران اشتباهات و بازگشت به عقب را دارد. در آموزش وردپرس عنوان میشود که این نرم افزار بهینه ، سریع و امن است. به همین دلیل با بهینه سازی سایت و موتورهای جستجو درآمد را افزایش میدهد.
- جوملا
علاوه بر آموزش وردپرس، دیگر سیستم مدیریت محتوا جوملا است. این سامانه طراحی شده تا در ساخت وب سایت های شرکت ها و موسسات برجسته ای چون MTV، دانشگاه هاروارد و IHOP مورد استفاده قرار بگیرد. دیگر کاربد این CMS، طراحی سایت های محتوای مدیریتی است. جوملا در ساخت سرور مجازی ساده تا سایت های بسیار پیچیده قابل استفاده خواهد بود. سهولت در دستیابی به پلاگین ها و افزونه های مورد نیاز در آن نشان میدهد که گستردگی قابلیت های این سامانه لزوما نیازمند کدنویسی نخواهند بود. این سامانه نیز همانند آموزش وردپرس با انجمن گسترده توسعه دهندگان مستندات و آموزه های قابل دستیابی را در اختیار کاربران میگذارد. علاوه بر طراحی سایتهای شناخته شده در ساخت سایت های خبری مانند دفتر روزنامه و ساخت فروشگاه اینترنتی کاربرد دارد.
- اکسپرشن انجین
برخلاف آموزش وردپرس و نرمافزار جوملا، EXPRESSIONENGINE ترکیب جالبی از نرم افزارهای غیر رایگان و متن باز است. چنین سیستم مدیریت محتوایی بر پایه CodeIgniter طراحی شده که خودش یک فرم ورک متن باز به حساب میآید. بخش غیر رایگان این سیستم نشان میدهد که در پس آن برنامه نویسانی متعهد همراه با پشتیبانی فنی و انحصاری مشغول هستند. با این که گستردگی پلاگین و ماژول در این نمونه از CMS بسیار محدود است اما با این تعداد کم دانش نامه ها، تالارهای گفتگو ، سایت های مدیریت کاربران، فروشگاه اینترنتی، سایت های آمارگیری و…. بیشماری ایجاد شده است. یکی از ویژگیهای منحصر به فرد اکسپرشن انجین تمرکز آن بر امنیت است. همچنین در طراحی سایت با آن محدودیتی اعمال نخواهد شد.
جمع بندی
طراحی سایتها و تولید محتواهایی باب سلیقه مشتری برای جذب مخاطب و یا فروش محصولات به یک سیستم مدیریت محتوا احتیاج دارد. CMS با انواع نرمافزار های مدیریت محتوا باعث شده تا بسیاری از افراد بدون دانستن حتی یک خط از کدنویسی یک سایت را طراحی و راهاندازی کنند. آموزش وردپرس، جوملا و اکسپرشن انجین از نمونه سامانه های فروشگاه ساز هستند که با ساختار خاص و ویژگیهای مخصوص به خود کاربردهای متفاوتی نیز دارند.
این مطلب یک رپورتاژ آگهی است و بازیاتو مسئولیتی در قبال محتوای وبسایت معرفی شده ندارد.