نه، اینجا قرار نیست هوش ریاضی خودتان را به چالش بکشید. بازی محاسبات عددی دارد اما جای اینکه تمام تمرکزش را روی این ایده قدیمی و تکراری بگذارد سعی کرده با چاشنی پازل یک چیز متفاوت برای ارائه داشته باشد.
نتیجه؟ جدول ریاضی موتورش دیر روشن میشود اما وقتی کم کم راه میافتد، به جرگه آن بازیهایی میپیوندد که میتواند تا حدی ثابت کند که «ریاضی شیرین است»ـی که بارها شنیدیم آنقدرها اشتباه نیست. حداقل در قالب بازیهایی مثل جدول ریاضی.
در هر مرحله از جدول ریاضی یک سری عدد و علائم ریاضی (مثل جمع و ضرب و تقریق و تقسیم) حضور دارد و باید بهگونهای اینها را تغییر بدهید و کنار هم بگذارید تا در نهایت به یک جواب منطقی برسید.
در ظاهر رسیدن به این جواب منطقی اصلا سخت نیست و محاسباتِ هر مرحله بهگونهای طراحی شدهاند تا مخاطبین در کمترین زمان بتوانند به یک ارتباط منطقی بین اعداد و علائم ریاضی برسند.
اما چیزی که این وسط کار را سخت و البته جذاب کرده، محدودیتهایی است که سازنده برای جابهجایی در نظر گرفته و یکی از این محدودیتها هم کاشیهای ثابت هستند؛ نمیشود مکانی که بعضی از اعداد یا علائم قرار گرفتهاند را تغییر داد.
بنابراین مجبورید با بقیه کاشیها بازی کنید تا جواب را بیابید. دومین محدودیت، محدودیت فضاست. برای رسیدن به جواب، این عباراتِ ریاضی حتما باید در یک راستا باشند و جدولی که سازنده برای محیط در نظر گرفته، آنقدرها بزرگ نیست.
به همین خاطر انتخاب اینکه کجای جدول را مشخص میکنید تا علائم یا اعداد ریاضی مرحله در آن قرار بگیرند مهم است. در همان چند مرحله اول که هنوز قوانین بازی کامل دستم نیامده بود، چندین بار پیش آمد که نگاهی کلی به مرحله انداختم و با خودم گفته اینکه کاری ندارد، عدد داده شده را فلان جا میگذارم و بقیه هم همراهش جابهجا میکنم و تمام.
اما وقتی که عدد را جابهجا کردم و کاشیهای جا مانده را دیدم، فهمیدم به خاطر محدودیت فضا همه این عبارات در یک راستا قرار نمیگیرند و مجبورم استراتژیم را عوض کنم. این مسئله در کنار همان اعداد و علائم ثابت باعث شده تا حرکتهای بازیکن محدودتر بشود و هر مرحله فکرشدهتر به سراغ معماها برود.
البته اوج پازلها زمانی خودش را نشان میدهد که به فصل دوم میرسید. تا فصل اول صرفا یک عبارت محاسباتی وجود دارد اما از فصل دوم تعداد عبارتها افزایش پیدا میکند و بعضی وقتها هر چهار عمل جمع و تفریق و ضرب و تقسیم را با هم داری.
فقط یکی از مشکلات عجیبی که بازی در این بخش دارد، ترتیبِ تقسیم است که در همه حالات باید از بالا به پایین باشد. مثلا در مرحله 20 از فصل 1 که عکسش هم گذاشته شده، از پایین به بالا عددها باید وارد بشوند و جواب درست 18 تقسیم بر 6 است اما اینجا شما باید 6 را بر 18 تقسیم کنید.
ظاهرا بازی طوری برنامه نویسی شده که در تقسیمها، عدد بزرگتر همیشه بالاتر باشد. در حالی که در مرحلههایی مثل همین مرحله منطقی است عدد بزرگتر را پایینتر قرار بدهید. چون ترتیب از پایین به بالا است.
در نهایت باید گفت جدول ریاضی به عنوان یک «بازی با ریاضی» تجربه شیرینی را ارائه میدهد. بازی شاید سادگی زیاد گرافیکش بعد از مدتی چشم را خسته کند و کمبود موسیقی در منوهایش احساس شود اما به لطف گیم پلی سرگرم کننده و افکتهای صوتی به کار رفته میتواند بازیکن را به کمک ریاضی کاملا درگیر خودش کند.
[تماشا کنید] ویدیوشات بازی جدول ریاضی