این مطلب یک رپورتاژ آگهی است و بازیاتو مسئولیتی در قبال محتوای وبسایت معرفی شده ندارد.
سئو مجموعهای از کارها میباشد که برای بهبود رتبه بر روی سایت انجام داده میشود. اگر کسبوکار شما مشتریان کمی دارد، افراد کمی برای استفاده کردن از خدمات با شما تماس می گیرند و صاحب سایتی هم هستید ولی هیچ کار سئو تاکنون بر روی آن انجام ندادید الان بهترین موقع برای انجام سئو سایت مجموعه است.
در این مقاله قصد داریم ابتدا شما را با سئو آشنا کنیم، بعد از آن به بررسی اصول و تکنیک های مختلف سئو بپردازیم.
سئو چیست؟
به مجموعهای از دستورالعملها و تاکتیکها که باعث افزایش ترافیک ارگانیک سایت شما در نتایج گوگل شود، سئو یا بهینه سازی موتورهای جستجو گفته میشود. سئو به عمل و زمان زیادی احتیاج دارد و این موردی نیست که امروز کاری را بخواهید انجام بدهید و فردا بخواهید نتیجه آن را ببینید بلکه سئو مجموعهای از اقدامات و کارها میباشد که نتیجه آن را در بلند مدت مشاهده خواهید کرد. برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد سئو چیست اینجا کلیک کنید.
برای درک بهتر اینکه چگونه میتوانید محتوای خود را در موتورهای جستجو رتبه بندی کنید، ابتدا باید نحوه عملکرد موتورهای جستجو را بدانید.
موتورهای جستجو چگونه عمل میکنند؟
موتورهای جستجو مانند گوگل از الگوریتمهای نسبتاً پیچیدهای برای رتبه دهی به صفحات سایت استفاده میکنند. الگوریتمها طیف گستردهای از عوامل را برای رتبه بندی درنظر میگیرند و بر اساس آن عوامل، صفحات را بررسی کرده و بعد بر اساس سرچ کاربران، تعیین میکنند که کدام صفحات باید در نتایج SERP نمایش داده شوند.
معمولا در بالای صفحات سرچ نتایج گوگل ادز و بعد از آن نتایج سئو نمایش داده میشود. (گاهی اوقات سئو در بالای نتایج نمایش داده میشود و نتایج گوگل ادز در پایین صفحه).
آَشنایی با انواع سئو
سئو به چهار بخش سئو داخلی، محتوا، تکنیکال و خارجی تقسیم میشود که در ادامه با هر کدام از آنها بیشتر آشنا میشویم.
سئو داخلی
سئو داخلی به تمامی تاکتیکهای بهینه سازی محتوای صفحات سایت گفته میشود. برخی از عوامل سئو داخلی عبارتند از:
- تحقیق کلمات کلیدی: با تحقیق کلمات کلیدی متوجه میشوید که کاربران در حوزه فعالیت شما به دنبال چه چیزی هستن و چه کلماتی برای حوزه کسب و کار شما مناسبتر است و ارزش بیشتری دارد. با تحقیق کلمات کلیدی درست میتوان افرادی که دقیقا دنبال خدمات مجموعه شما هستند را به سایت هدایت کرد.
- تولید محتوا: بعد از اینکه کلمات کلیدی اولیه و ثانویه را در مورد یک موضوع خاص مشخص کردید، با درنظر گرفتن نیت کاربر شروع به کار تولید محتوا میکنید.
- URL Slug: یکی از عوامل سئو داخلی، کوتاه و واضح بودن URL میباشد. هر چقدر آدرس محتوای شما کوتاهتر باشد و کاربر متوجه بشود که وارد چه صفحهای شده است برای سئو شما بهتر می باشد.
- لینک سازی داخلی: یکی از بخشهای بسیار مهم در سئو داخلی، لینک سازی داخلی میباشد. به عنوان مثال با لینک دادن از صفحاتی که رتبه بالا در نتایج گوگل دارند به صفحات جدید یا صفحاتی که رتبه پایینتری دارند، می توان قدرت بیشتری برای بهبود رتبه به این صفحات داد.
سئو محتوا
احتمالا این جمله “محتوا پادشاه است” را خیلی شنیدهاید. باید بگیم که این جمله همیشه درست است. فرض کنید که کاربر در گوگل عبارتی را سرچ میکند و میخواهد نتیجهای را ببیند که تمامی نیازهای آن را برآورده کند و اگر محتوای شما همان محتوایی باشد که تمامی نیازهای آن کاربر را پوشش دهد احتمال رتبه گرفته شدن شما بالا میرود چون شما تمامی نیازهای کاربر را برطرف کردهاید و گوگل همیشه سعی میکند که به محتوایی رتبه بدهد که بتواند بهترین تجربه ممکن را برای کاربر فراهم کنند.
در ادامه مواردی که باعث میشود یک محتوا خوب باشد و بتواند در نتایج رتبه بگیرد را بیان میکنیم:
متا عنوان و توضیحات (Title & Description)
این دو متا هستند که وظیفه به داخل کشاندن کاربر را بر عهده دارند و مشخص میکنند که گوگل چه محتوایی را به کاربر نمایش دهد. اگر متا عنوان و توضیحات متا خوبی ننویسید ممکن است شانس خود را برای گرفتن بهتر در نتایج سرچ از دست بدهید. سعی کنید کلمه کلیدی خود را در این دو متا قرار دهید زیرا هم برای کاربر و هم برای گوگل مفید است.
سرفصل (Heading)
عناوینی که کاربر در هنگام ورود به صفحه شما میبیند را سرفصل (Heading) میگویند. سرفصل همچون عنوان متا باید بدون ابهام باشد و باید بتواند نیاز کاربران را برطرف کند که خود این عناوین (H1 تا H6) برای گوگل یک سیگنال مهم است.
سبک نوشتن
متن خود را ساده، روان و متمرکز بنویسید. سعی کنید تا حد امکان جملات مقاله کوتاه باشد و از یک لحن در کل متن استفاده کنید. قبل از اینکه نوشتن را شروع کنید ابتدا مقاله را به چند قسمت تقسیم کنید و بعد شروع به نوشتن کنید. این موضوع به کاربران کمک میکند تا راحتتر به راه حل مشکل خود دست پیدا کنند.
محتوای غنی
اگر امکانش را دارید از ویدئو، پادکست و تصاویر واضح و یونیک استفاده کنید. البته بخاطر داشته باشید که گوگل و کاربرانی که دچار اختلالات بینایی هستند، نمیتوانند محتوای شما را متوجه شوند که برای رفع این مشکل باید از متاتگ های مناسب استفاده کنید. به عنوان مثال در تگ image که برای تصاویر استفاده میشود باید حتما از ALT استفاده کنید تا هم گوگل و هم کاربران دچار اختلالات بینایی متوجه بشوند که آن عکس در چه زمینه ای است.
لینکهای خروجی
لینکهای خروجی (لینک به صفحات سایتهای دیگر است) باید به منابعی منتهی شوند که صحت مقاله و اعتبار شما را تایید کند.
سئو خارجی
به مجموعه اقداماتی که برای بالا بردن رتبه خود در نتایج در بیرون از سایت انجام میدهید، سئو خارجی گفته میشود. بیشتر افراد سئو خارجی را معادل بک لینک و رپورتاژ میدانند ولی این در حالی است که کار سئو خارجی فراتر از این فعالیت ها است. برای مطالعه بیشتر در مورد سئو خارجی، می توانید مقاله زیر را مطالعه کنید:
iranweblife.com/off-page-seo
انواع سئو خارجی
سئو خارجی انواع مختلفی دارد که در ادامه به برخی از این موارد میپردازیم:
لینک بیلدینگ
یکی از عوامل جدایی ناپذیر از سئو خارجی لینک سازی است، اما مهم است که بدانید چطور از سایتهای مختلف برای سایت لینک با کیفیت گرفت. در لینک سازی بیشتر باید روی کیفیت لینکی که گرفته میشود تمرکز شود تا روی کمیت آن.
شبکههای اجتماعی
امروزه در دنیایی زندگی میکنیم که بیشتر کاربرانی که به اینترنت دسترسی دارند در زمانهای استراحت از شبکههای اجتماعی همچون اینستاگرام، تیک تاک و توئیتر استفاده میکنند. با حضور و فعالیت در شبکههای اجتماعی می توانید آگاهی از برند خود را در بین کاربران شبکههای اجتماعی افزایش دهید و هر چه تعداد افراد بیشتری با برند شما آشنا شده و بتوانند با برند شما تعامل بیشتری برقرار کنند احتمال به اشتراک گذاری محتواهای شبکههای اجتماعی شما افزایش پیدا می کند که بالطبع آن کلیکها و بازدید سایت شما بیشتر میشود. (منبع)
پادکست
چند سالی هست که پادکست خیلی محبوب شده است و بیشتر مردم در این چند سال حداقل یک بار به پادکست گوش کردهاند. با توجه به اینکه امروزه کسبوکارهای کمی در مورد نقش پادکست در سئو خارجی اطلاع دارند و آن را جز استراتژی سئو خود قرار دادهاند شما هم میتوانید همچون این مجموعهها از پادکست برای گرفتن نتیجه بهتر استفاده کنید.
سئو محلی
یکی دیگر از زیر شاخههای سئو، سئو محلی میباشد که از طریق این سئو تمامی کسبوکارهای محلی میتوانند خود را به کاربران آن منطقه معرفی کنند. برای معرفی کسبوکار خود و کسب رتبه بهتر در نتایج محل گوگل باید از سرویس google map استفاده کرد و تنها به ثبت کردن کسبوکار خود در سرویس google map بسنده نکنید زیرا برای بهبود رتبه در مپ باید حداقل چند نفر در نقشه گوگل درباره شما نظر ثبت کنند.
سئو تکنیکال
سئو تکنیکال به تاکتیکهای مربوط به ایجاد و بهینهسازی یک وبسایت اشاره دارد تا موتورهای جستجو بتوانند به راحتی آن را خزیده، فهرستبندی و ارائه دهند.
عوامل سئو تکنیکال
عوامل زیادی در سئو تکنیکال تاثیرگذار هستند که در اینجا به برخی از این موارد اشاره می کنیم:
- سرعت صفحه: یکی از عوامل رتبه بندی صفحات در نتایج گوگل سرعت بارگذاری یک صفحه است. هر چه یک صفحه سریعتر بارگذاری شود گوگل رتبه بهتری به آن صفحات میدهد زیرا آنها میتوانند تجربه کاربری بهتری نسبت به بقیه سایتها ارائه بدهند.
- موبایل فرندلی بودن: به دلیل اینکه بیشتر مردم امروزه همه کارهای خود را با موبایل انجام میدهند موبایل فرندلی بودن از اهمیت ویژهای برخوردار است. اگر سایت شما موبایل فرندلی نباشد و کاربران با موبایل به محتوای شما به راحتی دسترسی پیدا نکنند گوگل رتبه خوبی به شما نمیدهد زیرا یکی از معیارهای خیلی مهم گوگل این است که کاربران به راحتی با موبایل بتوانند به سایت شما دسترسی داشته باشند پس مهم است که این موضوع را درست انجام دهید.
- رابط کاربری: بعضی اوقات گوگل سایتهایی را به کاربران خود توصیه میکند که از نظر طراحی و قالب استفاده برای کاربران جذاب باشد. هر چقدر طرح بندی سایت شما جذابتر و دسترسی کاربر به همه قسمتهای سایت راحتتر باشد احتمال رتبه گرفتن شما بیشتر میشود.
- اسکیما: با نشانه گذاری اسکیما به موتورهای جستجو میگویید که هر کدام از صفحات شما از چه نوعی میباشد. به عنوان مثال شما یک مقاله درباره کیک هویج نوشتهاید که کاربران به دستور آشپزی شما امتیاز 4.5 از 5 دادهاند که با نشانه گذاری اسکیما به موتورهای جستجو اعلام میکنیم این صفحه درباره دستور آشپزی صحبت میکند و کاربران هم به آن امتیاز دادهاند.
سئو کلاه سفید در مقابل سئو کلاه سیاه
زمانی که با کارفرمایان مختلفی صحبت میکردیم بیشتر آنها دوست داشتند که سایت آنها زودتر در نتایج گوگل دیده شود و در نتایج باقی بماند. به روشی که در مدت زمان کم سایت شما را در نتایج گوگل نمایش دهد سئو کلاه سیاه گفته میشود. این روش در کوتاه مدت جواب میدهد و برای مدتی کوتاه سایت را در صفحه اول نمایش داده که منجر به ترافیک و مشتری هم میشود، اما بعد از مدتی گوگل متوجه شده و سایت شما جریمه می کند (اصطلاحاً به آن پنالتی هم گفته می شود) و سایت را در لیست سیاه قرار میدهد.
در مقابل سئو کلاه سیاه روشی وجود دارد که برای جواب گرفتن باید حداقل چند ماه صبر کنید ولی میدانید که همیشه کسبوکار شما در نتایج گوگل نمایش داده میشود که به این روش سئو کلاه سفید گفته میشود. زمانی که تمامی فعالیتهای سئو شما با اصول و قوانین گوگل هیچ مغایرتی نداشته باشد سئو شما کلاه سفید محسوب میشود.
به مجموعه فعالیتهایی که برای سئو سایت انجام میدهیم اما این فعالیتها با اصول و قوانین گوگل مغایرت دارند اما طوری عمل میکنیم که منجر به جریمه شدن ما نشود، سئو کلاه خاکستری گفته میشود.
اصول سئو: چرا سئو برای کسب وکارها اهمیت دارد؟
الان که با سئو و انواع آن آشنا شدیم حال زمان آن فرا رسیده است که با اهمیت سئو برای همه کسبوکارها آشنا شویم. همانطور که میدانید بیشتر از 90 درصد افرادی که در گوگل سرچ میکنند به صفحه دوم گوگل نمیروند و بیشتر از 70 درصد افراد روی 3 لینک ابتدایی صفحه اول کلیک میکنند.
برخی از مواردی که سئو باعث بهبود آن میشود عبارت است از:
دیده شدن و برندینگ
سئو به دیده شدن سایت شما در نتایج موتورهای جستجو کمک شایانی میکند. همانطور که در بخش سئو محتوایی به آن اشاره کردیم با تحقیق کلمات کلیدی درست در حوزه فعالیت میتوانید بعد از گذشت مدتی به نتایج گوگل وارد شوید و در نتایج باقی بمانید.
ترافیک ارگانیک
در واقع جستجوی ارگانیک از طریق گوگل منبع اصلی ترافیک همه سایتها میباشد. اگر یک استراتژی خوب و قدرتمند اعم از سئو محتوایی و سئو خارجی داشته باشید میتوانید از سایتهای رقیب خود ترافیک بیشتری را به دست آورید. همانطور هم که در اوایل مقاله به آن اشاره کردیم بیشتر افرادی که در گوگل سرچ میکنند نیاز به سرویس خاصی دارند و اگر استراتژی سئو را به خوبی پیاده سازی کرده باشید کاربران وارد سایت شما شده و در صورت داشتن آن سرویس کاربران اقدام به سفارش آن در سایت شما خواهند کرد.
تجربه کاربر
همانطور که بالاتر هم گفته شد گوگل به سایتهایی که تجربه کاربری خوبی برای کاربران خود ایجاد کنند رتبه بهتری میدهد. سایتهایی هم که تجربه کاربری بد و خروج زود هنگام کاربران را رقم بزنند رتبه آنها در گوگل کاهش مییابد، به همین علت سایت خود را ابتدا برای کاربر و سپس برای گوگل بهینه کنید.
منابع:
https://neilpatel.com/what-is-seo
https://searchengineland.com/guide/what-is-seo
https://moz.com/learn/seo/what-is-seo
این مطلب یک رپورتاژ آگهی است و بازیاتو مسئولیتی در قبال محتوای وبسایت معرفی شده ندارد.