بازاریابی اپلیکیشن یا همان اپمارکتینگ یکی از مؤثرترین روشهای بازاریابی و معرفی محصولات و خدمات شرکتها است.
App Marketing بیش از آنکه یک ابزار جذب مخاطب باشد، یک نوع دیدگاه برای به حداکثر رساندن عملکرد یک سیستم خدماتی است، در ادامه به دلایل استفاده از اپلیکیشنها برای بازاریابی بهتر محصولات و خدمات میپردازیم و به شما نشان میدهیم که چگونه و با چه ابزاری میتوانید از طریق اپلیکیشن درآمد کسب نمایید.
مزیتهای اپ مارکتینگ
مزیتهای اپ مارکتینگ در دنیای امروز ابعاد و جنبههای مختلفی را پوشش داده است. به عبارتی، دیگر تفاوتی ندارد که این بازاریابی با کمک اشخاص صورت گرفته و یا از طریق اپلیکیشن ها ظهور کرده است. حتی در حالت سوم می تواند تلفیقی از مشارکت اشخاص و کار با اپلیکیشن ها باشد. به هر حال اپلیکیشن در خدمت علم بازاریابی و بازاریابی در خدمت بهتر معرفی نمودن محصولات و خدمات است. با این مقدمه به سراغ مزیتهای اصلی اپ مارکتینگ خواهیم رفت:
- با کمک اپلیکیشنها میتوانید سریعتر و ارزانتر کالا و خدمات خود را معرفی نمایید، فراموش نکنید که در دنیای امروز اپلیکیشنها سریعترین و ارزانترین راه معرفی خدمات شما هستند چراکه هر مصرف کننده بالقوهای یک گوشی تلفن همراه دارد و با استفاده از آن میتواند به راحتی و در کمترین زمان با شما در ارتباط قرار گیرد.
- اپلیکیشن ها در پیوند گسترده با شبکه های مجازی بهینه شده اند، به عبارتی مردم شاهد ارتباط قوی و گسترده اپلیکیشن های فعال با یکدیگر هستند. آن ها می توانند با خرید یک خدمت از خدمات دیگری نیز بهره مند شوند. ضمناً خود سازندگان اپلیکیشن با آگاهی از اثرات تبلیغاتی و عملکردی خود از این ارتباطات استقبال می کنند و آن ها را توسعه خواهند داد. بنابراین در این حالت برد تبلیغاتی و عملکردی سیستم افزایش پیدا می کند.
- قابلیت به روز رسانی اپلیکیشن ها آن را منعطف کرده است، در دنیای کسب و کار امروز که مدام امواج تغییر و تحول به راه می افتد، اپ ها می توانند با آپدیت شدن خود در برابر این تغییرات مقاومت کنند، به بیانی دیگر انعطاف پذیری اپلیکیشن ها بسیار بالا است و خلاقانه طراحی شده اند.
چرا اپ مارکتینگ؟
شاید مزیت های بالا شما را در استفاده از اپلیکیشن ها متقاعد نکرده باشد. در این موارد بهتر است که به جنبه های مختلف بازار و بازاررسانی خدمات خود فکر کنید. اصلاً به این سؤال فکر کنید که بازاریابی چه مزیت هایی دارد و چرا باید با اپلیکیشن ها انجام شود؟
در این مقاله اپ مارکتینگ (mobile app marketing) صرفا به اپلیکیشن محدود نیست و نکات گفته شده در مورد بازیهای موبایلی هم صادق هستند.
خودتان را جای مشتری بگذارید
فراموش نکنید که همواره شما برای عده ای کار خواهید کرد و هیچ کسب و کاری در دنیا کاملاً مستقل و بدون ذینفع نیست. پس خودتان را جای مشتری گذاشته و سعی کنید که از چشمان مشتری به خدماتتان نگاه کنید. بنابراین از زاویه دید مشتری خود را ارزیابی کنید و همواره انتقادهای مشتریانتان را بر روی دیدگانتان بگذارید.
از مشتریانتان بازخورد بگیرید
به همین دلایل بهترین سازندگان اپلیکیشن های دنیا همواره سعی در گرفتن نظر مخاطبینشان دارند و میدانند که بدون ثبت نظر و بازخورد، کار آن ها بی ارزش خواهد بود. از طرفی تا آنجا به کار خود مطمئن هستند که می دانند باید نظر مشتریانشان را بگیرند و با کمک آن نظرات در جست وجوی انواع موتورهای جست و جوگر دیده شوند. این نکته یکی از اصلی ترین دلایل جذب مشتری از طریق بازاریابی اپلیکیشن می باشد.
شبکه سازی کنید
بسیاری از کسب و کارهای اینترنتی برای رشد و توسعه خود نیازمند اپلیکیشن های فعال و جذاب هستند. گاهی اوقات این اپلیکیشن ها به عنوان ابزار اصلی کسب درآمد و سود برای شرکت ها کار می کنند و گاهی اوقات به عنوان کمک به رشد یک کسب و کار نقش ایفا خواهند کرد. به طور مثال کسب و کار “دیوار” نسخه اصلی کسب و کار خود را به صورت اپلیکیشن طراحی کرده است تا کاربر تنها با فشار دادن کلید عکس گوشی موبایل، کالای خود را در کمتر از یک دقیقه در معرض دید مشتری در سایت قرار دهد. ضمناً شما به عنوان یک مشتری می توانید از دو طریق اپ و وب سایت این تبلیغ فروش را مشاهده کنید و با او تماس بگیرید. این نمونهای از شبکه سازی کسب و کار دیوار است. یا در مثال دیگر وب سایت “دیجیکالا” را در نظر بگیرید که با طراحی یک اپلیکیشن موبایلی سعی دارد که با مشارکت افراد یک سیستم بازاریابی مشارکتی را به راه بیاندازد، تا ضمن معرفی خدمات سایت، افراد را در سود حاصل از کار شریک سازد. امروزه این قبیل شبکه سازی ها با اپلیکیشن های موبایل بسیار مرسوم و پر فایده شده است.
انواع اپ مارکتینگ
اپلیکیشن ها به دو صورت رایگان و پولی به اپ استورها معرفی می شوند. طبیعتاً مردم از اپلیکیشن های رایگان استقبال بیشتری خواهند داشت از طرفی لزوما اپلیکیشن های پولی سودآور تر نیستند. موضوع کاملاً به نوع کسب و کار و هدف صاحبان آن باز می گردد. توجه داشته باشید که نحوه درآمد زایی از اپلیکیشن باعث میشود که یک اپلیکیشن سودآور و یا زیانده شود.
نکات ساخت اپلیکیشن و بازی
برای داشتن یک اپلیکیشن خوب و کارآمد باید به نکات زیر توجه نمود:
- از آنجایی که استورها (بازارهای اینترنتی اپلیکیشنها) عنوان را به صورت برجسته در معرض دید کاربران قرار میدهند، حتی الامکان از عناوین کاربر پسند برای اپلیکیشن خود استفاده کنید. به طور مثال اپلیکیشن “مامان پز” که بیانگر غذای خانگی است به خوبی منظور کسب و کار را رسانده است و کاربر را نسبت به خواندن توضیحات آن کنجکاو کرده است.
- از یک کلیپ کوتاه و تاثیرگذار استفاده کنید، شما در کمتر از ده ثانیه زمان دارید که با یک ویدیو کوتاه و تاثیرگذار کاربر را نسبت به دانلود اپلیکیشن خود ترغیب نمایید. پس در این زمان کوتاه تمامی ارزش های کار خود را منعکس کنید و عملکرد اپلیکیشن را نشان دهید.
- هزینه و فایده را مرتب بررسی نمایید. استفاده از هر اپلیکیشنی برای کاربر هزینه های ایجاد خواهد کرد این هزینه را در نظر داشته باشید. از طرف دیگر برای ورود هر کاربری به اپلیکیشن هزینه مشخصی بابت تبلیغات و بازاریابی انجام می پذیرد. زمانی که هزینه اول از هزینه دوم بیشتر شد، یعنی کسب کار اپلیکیشن شما در حالت سودآور است. از این معیار برای اندازه گیری کیفیت کار خود استفاده کنید.
- در توضیحات استورها شما فرصت دارید که در تعداد کلماتی محدود اپلیکیشن خود را معرفی نمایید. پس از کلمات کلیدی در توضیحات اپ غافل نشوید. می توانید برای این کار از یک متخصص ASO کمک بگیرد.
مقالات مرتبط: آموزش گام به گام ساخت بازی موبایل
آشنایی با KPIها، لازمه اپ مارکتینگ موفق
برای این که بتوانید بازاریابی اپلیکیشن خوبی را برنامه ریزی کنید و با استفاده از ابزار مختلف بتوانید دادهها را تحلیل نمایید باید تا حدی با شاخصهای عملکرد کلیدی (KPI) آشنا باشید و با مفاهیم هر یک آشنایی داشته باشید، با توجه به اهمیت همین موضوع ما در بازیاتو، مقاله جامعی را در رابطه با معرفی kpiها جمع آوری کردهایم که به شما کمک میکند همیشه یک راهنمای خوب را همراه خود داشته باشید و در بین دادههای گوناگونی که ابزارهایی مثل فایربیس و آنالیتیکس به شما نمایش میدهند گم نشوید.
اپ مارکتینگ یا همان بازاریابی اپلیکیشن یکی از روش های بازاریابی است که به کمک کسب و کارهای اینترنتی آمده و آن ها را توسعه بخشیده است. امروزه سهولت استفاده از این اپلیکیشن ها یا به اصطلاح خارجی ها User Friendly (کاربر پسند) بودنشان دلیل اصلی رشد و توسعه آن ها می باشد. موضوعی که بیش از هر چیز باید مد نظر برنامه نویسان اپلیکیشن قرار بگیرد.